SGK'ya kaydolmayan öğrenci Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanamayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Uludağ Üniversitesi, öğrencilere Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (S.G.K.) giriş yaptırmaları gerektiğini duyurdu. Özellikle üniversiteden Sağlık karnesi alan öğrencilerin kayıtlarını yapması, aksi halde sağlık hizmetlerinden yararlanamayacakları uyarısında bulunuldu.

Uludağ Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, 01 Ocak 2012'den itibaren sosyal güvencesi olmayan her Türk vatandaşının Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacağına değinildi. Açıklamada; üniversitede okuayan öğrencilerin de Sosyal Güvenlik Kurumu'na (S.G.K.) müracaat ederek giriş yaptırmaları gerektiğine dikkat çekildi. 31 Ocak 2012 tarihine kadar 25 yaşını dolduran öğrencilerin kendi adına Genel Sağlık Sigortası'na giriş yaptırmaları gerektiği belirtilerek, "Anne veya babası tarafından Genel Sağlık Sigortası'na girişi yapılan öğrencilerimiz 25 yaşını dolduruncaya kadar anne veya babası üzerindeki Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmeleri için öğrenci belgesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na (S.G.K.) müracaat edip giriş yaptırmaları gerekmektedir." denildi.

Uludağ Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkan Vekili Şükran Yılmaz Soğukpınar imzası ile yapılan açıklamada; SSK güvencesi bulunmayan öğrencilere üniversite tarafından verilen sağlık karnelerinin süresinin 31 Ocak 2012'de sona ereceği belirtildi. Açıklamada, "25 yaşını dolduran öğrencilerimiz ile anne ve babası tarafından sosyal güvencesi bulunmayan Türk öğrencilerimize, üniversitemizce verilen ve 15 Haziran 2012'ye kadar vizesi yapılan Sağlık Karnelerinin kullanma süresi 31 Ocak 2011'de sona erecek. Bu tarihten itibaren (burslu okuyan yabancı uyruklu öğrenciler hariç) sevk kağıdı verilmeyecek." şeklinde uyarıda bulunuldu.

Ayrıca öğrencilerin ellerinde bulunan eski sağlık karnelerini Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Tedavi Bürosu'na teslim etmeleri istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber