Tezkeresine bir gün kala şehit oldu

Haber Giriş : 15 Mayıs 2005 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl, Adaklı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Ulaştırma Er Şenol Özgül, tezkeresine birgün kala şehit düştü.

Önceki gün devriye görevi sırasında teröristlerin saldırısı sonucu 2 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Özgül, memleketi Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi Koçubaba beldesinde askeri törenle toprağa verildi. Şehit için belde belediye binası önünde tören düzenlendi. Anne Sevgül Özgül, tören yerine ambulansla sağlık görevlilerinin kontrolünde getirilirken, yakınları ve kardeşleri bölücü başı Abdullah Öcalan ve teröristlere lanetler yağdırdı. Baba Haydar Şengül oğlunun tezkeresine bir gün kala şehit olduğunu açıklayarak, "Vatan için bu evlatlar feda olsun."diye konuştu. Şehit asker için düzenlenen askeri törene Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, AK Parti Milletvekili Murat Yılmazer, CHP Milletvekili Halil Tiryaki, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Yarbay Fuat Karatay, Koçubaba Belediye Başkanı İlhami Tuncel, Balışeyh Belediye Başkanı Cehdi Pehlivanlı, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir askeri aracın devrilmesi sonucu 6 asker yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır-Silvan Karayolu 35. kilometresi Kağıtlı Jandarma Karakolu yakınlarında devriye görevi yapan bir askeri panzer devrildi. Kazada yaralanan 6 asker Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber