11 ilde eğitime kar tatili/ Video

Haber Giriş : 16 Ocak 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'da eğitime kar engeli: Okullar 1 gün tatil edildi

CİHAN - Soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Aksaray'da okullar bir gün süre ile tatil edildi. Haftaya yoğun kar yağışı ile başlayan Aksaray'da vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Polis ekipleri sabahın erken saatlerinde trafiğin yoğun olduğunu yollarda önlem aldı. Yoğun kar yağışı sebebiyle Aksaray merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime bir gün ara verildi. Aksaray Belediyesi'ne bağlı ekipler de sabah saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarına başladı.

Kar yağışının devam ettiği şehirde kar kalınlığının 25 santimetreyi geçtiği belirtildi. Okulların tatil edilmesine sevinen öğrenciler ise kartopu ve futbol oynayarak gönüllerince eğlendi.

Ordu'da eğitime kar engeli

Ordu'da gün boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının bazı ilçelerde etkisini artırdığı belirtildi.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği ve bazı ilçelerde yolların kapandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Kar yağışı nedeniyle Mesudiye'nin merkez ve köylerinde, Akkuş'un belde ve köylerinde, Kumru'nun ise sadece köylerinde okullara 16.01.2012 Pazartesi günü bir gün eğitime ara verilmiştir.''

Afyonkarahisar'da okullar tatil edildi

Afyonkarahisar il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipinin bugün de devam etmesi nedeniyle bugün (16.01.2012), il merkezi ve merkeze bağlı köy ve beldelerde ilköğretim ve ortaöğretim okullarında taşımalı eğitim yapılmayacak.

Sivas'ta Okullara 2 Gün Kar Tatili

Sivas'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

Kent genelinde dünden beri devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamayla il merkezi ve ilçelerde ilk ve orta derceli okullar 2 gün süreyle tatil edildi. Okullar çarşamba günü açılacak

Konya'da Eğitime Kar Tatili

Konya'da yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.

Konya kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Resmi kurumlarda çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Konya'da akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle Akşehir ilçesi'nde birçok köy yolu ulaşıma kapanırken ilçede ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.

Zonguldak'ta eğitime 1 gün ara

(A.A) - Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları ve orta öğretim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesine karar verildiğini bildirdi.

Nevşehir'de eğitime kar engeli

(A.A) - Nevşehir'de kar yağışı nedeniyle eğitime Hacıbektaş'ta iki gün, Kozaklı ve Gülşehir ilçeleri ile Avanos'un belde ve köylerinde bir gün ara verildi.

Nevşehir Valiliğinden alınan bilgiye göre, Nevşehir ve ilçelerinde dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime Hacıbektaş'ta iki gün, Kozaklı ve Gülşehir ilçelerinde ise bir gün ara verildi, Avanos'ta ise ilçe merkezi hariç belde ve köylerde de okullar bir gün tatil edildi.

Hacıbektaş Özel İdare Müdür Vekili Şengül Koçak, ilçenin 26 köyü ile 2 beldesi bulunduğunu, Karaburna beldesi hariç diğer köy yollarının tamamen ulaşıma kapalı olduğunu, saat 03.00'ten itibaren kapalı köy yollarını açmaya çalıştıklarını belirtti.

Tokat'ta okullara 2 gün kar tatili

-İHA- Tokat'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün süre ile tatil edildi.

Tokat'ta hafta sonu başlayan kar yağışı gece boyunca devam etti. Kent beyaz örtüye bürünürken, kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaştı. Ulaşımda aksamalar yaşanırken, öğrenciler okullara giderek derse girdikten sonra tatil haberini aldı. Uzun bir süredir kar yağışı bekleyen öğrencilerin birçoğu ise tatil sevinç yaşadı. Kartopu oynayan öğrenciler stres attı.

Öte yandan, kar yağışı nedeni Tokat-Sivas karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, trafik ekipleri zincir uygulaması yaptı.

Çorum'da eğitime kar engeli

CİHAN - Çorum'da 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle köyler ile öğrencileri servisle gelen bazı ilköğretim okullarında 2 gün boyunca eğitime ara verildiği belirtildi. Yurt genelinde devam eden ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı özellikle ilköğretim okullarında eğitime ara verilmesine sebep oluyor. Çorum'da bütün köy okulları ile servisli okullarda eğitime 2 gün ara verildiği belirtildi.

Yozgat'ta 4 ilçede okullar tatil edildi

CİHAN - Yozgat'ta yoğun kar yağışı sebebiyle 200 köy yolu ulaşıma kapanırken, Akdağmadeni, Çandır, Çayıralan ilçelerinde tüm okullar Boğazlıyan'da ise köy okulları bir gün süre ile tatil edildi. Diğer ilçelerde ise yolların kapalı olmasından dolayı öğretmenlerin köylere ulaşamadığı öğrenildi.

Öte yandan okulların Yozgat merkezde de tatil edilmemesine veliler tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Sokaklar karla kaplı, servisler sokaklara giremiyor. Köylerden taşımalı sistemle gelen öğrenciler okula gelmediği için sınıfın yarısı okulda yok. Öğretmen ders işleyemiyor, buna rağmen okullar tatil edilmedi." diye tepkilerini dile getirdi.

Gümüşhane'de Okullara "Kar" Tatili

(İHA) - Gümüşhane'de dünden beri etkili olan kar yağışının ardından Torul ve Kürtün ilçesinde okullar 2 gün tatil edildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Torul ve Kürtün ilçelerine bağlı tüm köy yollarının kapandığı, ekiplerin yol açma çalışmalarında yoğun çaba sarf etmelerine rağmen yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 17-18 Ocak tarihlerinde tatil edilmesine karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ?İlimiz Torul ve Kürtün İlçelerinde 15 Ocak 2012 tarihi itibari ile devam eden kar yağışı nedeniyle her iki ilçede tüm köy yolları kapanmış, genel anlamda ulaşımda zorluklar yaşanmaktadır. Her iki ilçemizde de yolların açılmasına yönelik yoğun çaba sarfedilmekte olup, İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının almış oldukları kararlar doğrultusunda, ilk ve orta öğretim kurumlarımız (17-18 Ocak 2012 ) tarihlerinde iki gün süreyle tatil edilmiştir."

Eleşkirt'e okullar bir gün tatil edildi

CİHAN - Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı köy ve beldelerde, kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildi. Tipi nedeniyle ilçeye bağlı 45 köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kar yağışı ve tipi Doğu Anadolu'da etkili oluyor. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı 45 köy yolunun ulaşıma kapandığı, ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile köy ve beldelerde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği açıklandı.

AA, DHA, İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber