Kuzey Ankara Projesi'nde kur'alar Cuma günü çekilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2012 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANKARA'NIN kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yapılan Kuzey Ankara Projesi'nde hak sahibi vatandaşlar konutlarına yapılacak kura töreniyle kavuşacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı 1. etap kura çekimi töreni 20 Ocak Cuma günü saat 14.00'da Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, uluslararası 3 ödül alan Kuzey Ankara Projesi'nin yapımının Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığında gerçekleştirildiğini ifade ederek, 1. etapta 8 bin 100 konutun kurasının, 5 gün süre ile çekileceğini söyledi. Gökçek, başkentin giriş kapısı olan Esenboğa Havaalanı Yolu'nda olması nedeniyle projenin aynı zamanda bir prestij projesi olduğunu kaydetti. İki etap olarak planlanan projenin 1. etabının 2005 yılının Mart ayında uygulanmaya başladığının altını çizen Başkan Gökçek, Keçiören ve Altındağ ilçeleri sınırları içinde yer alan projenin tamamının 10 milyon metrekarelik bir alanı kapsadığını söyledi.

Hak sahiplerine dağıtılacak yaklaşık 8 bin 100 konuttan 3 bin 500'ünde inşaat ve çevre düzenlemeleri tamamlandı. Geri kalan 4 bin 639 konutta inşaat seviyesi yüzde 75 noktalarına ulaştı. Tapu kaydı bulunan mal sahiplerinin yüzde 98'i ve imar affına uğramış tapu tahsis belgeli gecekondu sahiplerinin tamamı ile konut karşılığı anlaşmaya varıldı. İşgalci gecekondu sahibi bin 464 kişinin de bedeli karşılığı Karacaören mevkiinde 75 metrekarelik konutlardan ev sahibi olması sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber