MİT'e kadın istihbarat başkanı

Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli İstihbarat Teşkilatı'nda yeni dönem. MİT'in en önemli dairelerinden biri olan İstihbarat Başkanlığı'na, Öcalan'ı İmralı'da sorgulayan kadın MİT mensubu getiriliyor.

Müsteşar Şenkal Atasagun'un emeklilik için başvurmasından sonra MİT kadrolarında değişim başladı. Öcalan'ı İmralı'da sorgulayan kadın MİT Bölge Başkanı, İstihbarat Başkanlığı'na atandı.

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Şenkal Atasagun'un ayrılmasından sonra müsteşarlıkta yeni değişimler de başladı. MİT Müsteşar Yardımcısı Emre Taner'in MİT Müsteşarlığı'na atanması durumunda iki müsteşar yardımcılığı koltuğu boşalacak. MİT'in en önemli dairelerinin başında gelen İstihbarat Başkanlığı'na ise Abdullah Öcalan'ı İmralı'da sorgulayan 54 yaşındaki kadın MİT mensubu getiriliyor.

ADI GİZLİ

İstihbarattan sorumlu Müsteşar Yardımcısının emekliye ayrılmasıyla boşalan MİT Müsteşar Yardımcılığı'na, halen MİT İstihbarat Başkanlığı görevinde bulunan kişi atanıyor. Yasa gereği bu isimler açıklanamıyor, adı ve soyadının baş harflerinin yazılması ise teşkilatta tepki topluyor. MİT İstihbarat Başkanı'nın, müsteşar yardımcılığına atanmasıyla boşalacak göreve özellikle PKK, Kürtçülük, yıkıcı örgütler konusunda deneyimli olan ve halen büyük bir ilde MİT Bölge Başkanlığı görevinde bulunan ?kadın başkan'ın atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

SBF'DEN MEZUN

Son yıllarda yabancı istihbarat örgütlerinde de kritik görevlere bayan istihbaratçılar getiriliyor. Bunun son örneği de İngiltere'de oldu. MİT'te halen üç kadının önemli görevlerde bulunduğu, bunlardan en önemlisinin ise bölge başkanlığı yaptığı bildirildi. Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) mezunu olduğu belirtilen, bölücü örgütler konusunda uzman olarak nitelendirilen yeni İstihbarat Başkanı'nın keskin nişancı oluşu da bir başka özelliği.

ŞAM PAZARLIĞI

Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu dönemde MİT adına toplantılara giden aynı bayan görevli, Suriye İstihbarat Örgütü'nün önde gelen sorumlusu Gazi Kenan'a, ?Yok diyorsunuz, işte Apo'nun Suriye'de bulunduğuna ilişkin fotoğraflar, işte Abdullah Öcalan'ın bulunduğu evlerin adresi ve fotoğrafları, telefon numaraları' dediği de, konuşmaya tanık olan bir yetkili tarafından belirtildi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber