Okullara Bahçe Projesi Önerisi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2012 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Bakan öğrencilerin hatta ve hatta mahalle halkının spor ve sosyal etkinliklerini yapabilmeleri için bahçe düzenlemelerinin yeniden dizayn edileceğini ifade etmektedir. Evet çok haklı sayın bakan.

Bahçesi büyük okullarda sorun yok fakat öğrenci mevcudu binlerce olup bahçesi neredeyse olmayan okullarımız var. Sayın bakanın bundan sonraki süreçte yapılacak okul binalarında öğrenci sayısı ile bahçede düşen alanı da hesaba katması yerinde olacaktır. Mevcut okullarda ise alan yaratılmasına çalışılmalıdır. Bunun için arsa bulmak zor olduğuna göre okullarımızda atıl durumda bulunan çatıların kaldırılarak ses, su ve ısı yalıtımı yapılmak suretiyle bahçeye dönüştürülmelidir. Bu projeye iki çizimi yapılmış okul örneğini kendisine sunmamız mümkün. Bu konuda belediye nezdinde yapılan girişimlerde planlamaya alınacağı belirtildiği halde yıllardır sonuç alınamamıştır.

Sayın bakanın ve yetkililerin ilgisini çekerse projeleri sunmamız mümkündür. Bir tanesinde sayın bakanın YÖNVER2011 ödül töreninde şikayet ettiği 4 metre duvarlı okul olmaz şikayetini de bertaraf edilmesi mümkündür. Bu okuldaki 8 metrelik duvar zorunluluktan kaynaklıdır fakat bu yükseklik kullanılarak, şu anda kullanılan alanda kapalı spor salonu ve üste atılacak betonla oluşturulmak üzere bahçe kazanılması mümkündür.

Diğer bir kurum ise oyun alanı olarak kullanılan bahçesi 200 metrekare öğrenci sayısı bine yakın. Kim nerede spor yapacak belli değil. Oysa ki boğaza nazır çatısı kaldırılarak 400metrekerelik bir alan kazanmak mümkün. Bunlar kaynak isteyen projeler fakat taşın altına elini sokan olmadığından gerçekleştirilemiyor.

Özel okullarımızın bir çoğuna baktığımızda çatılarında Spor alanları yarattıklarını görüyoruz fakat iş devlet okuluna gelince bu alanları atıl durumda bırakıyoruz.

Bu ve benzeri projelerle okullarımızın hayat bulmasını, öğrencilerimizin spor ve sosyal etkinlik yapmasını sağlamak mümkündür.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber