Bir Rektör ve yaşanan değişim

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ocak 2012 00:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne 7 Aralık 2011 tarihi itibariyle Prof. Dr. Murat Tuncer atanmıştır. Hacettepe Üniversitesinin Beytepe ve Merkez olmak üzere iki önemli kampüsü bulunmaktadır. Sayın Tuncer atandıktan sonra her kesimle diyaloğunu geliştirmeye çalışmıştır. Bu kesimlerden birisi de öğrencilerdir. Diğer üniversite rektörlerine de örnek olması açısından, Sayın Rektörün öğrencilerle yaptığı görüşme sonrasında yaptığı bilgilendirmeyi yayınlıyoruz.

H.Ü Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer ve öğrenciler ile yapılan toplantının notları

Tarih : 14.1.2012

Saat : 14.00 - 17.30

Yer : H.Ü Beytepe Yerleşkesi K Salonu

Toplantı, Prof. Dr. A. Murat Tuncer'in öğrencilere, rektörlük görevini devraldığı 27.12.2011 tarihinden itibaren yapılanları özetlediği açılış konuşması ile başlamıştır. Prof. Tuncer bu süre içinde öğrenciler için gerçekleştirilenleri aşağıdaki şekilde sıralamıştır:

1. Sabahları 07.00-10.00 saatleri arasında Beytepe yerleşkesine girişlerde belediye otobüsleri ile gelenlerden kimlik sorma işlemine son verilmiştir.

2. Kütüphanelerin 24 saat açık tutulması uygulaması başlamıştır.

3. Kütüphanelerde sınav döneminde, 20.00'de ücretsiz çay-kahve, 23.30'da ücretsiz çorba servisine başlanmıştır.

4. Kütüphanelere 100 adet yeni bilgisayar konulmuştur.

5. Stand açmak ve poster asmak serbest bırakılmış olup, öğrencilerin talebi halinde yeni stand ve poster yerleri tahsis edilebilecektir.

6. Stand, poster ve benzeri faaliyetlerde öğrencilerin başkalarını rahatsız etmemeleri, darp ve şiddet kullanmamaları, hakaret içeren ifadeler kullanmamaları, taciz kapsamına girecek eylemlerde bulunmamaları esas olup, bu gibi durumlarda gerekli işlemler yapılacaktır.

7. Öğrencilerin yerleşkeye girdikleri andan itibaren kendilerini güvende hissetmeleri esastır. 'Şiddet olayları yaşanmadığı müddetçe' yerleşkeye emniyet güçlerinin girmesine izin verilmeyecektir.

8. Yerleşke içindeki binalara öğrencilerin sadece belirli kapılardan girmesi uygulamasına son verilmiş ve tüm kapılardan giriş çıkış serbest bırakılmıştır.

9. Daha önceki dönemde öğrencilerin düşünce ve görüşlerini açıklamak için yaptıkları eylemlere ilişkin açılan ve yürümekte olan tüm soruşturmalar iptal edilmiştir.

10. Yerleşkelerimiz içinde yapılan etkinliklere ilişkin hiçbir kayıt emniyet görevlilerine verilmeyecektir. Nitekim geçtiğimiz günlerde Uludere olayları ile ilgili olarak yapılan bir etkinliğin video kayıtları emniyet güçlerine verilmemiştir.


Açılış konuşmasından sonra öğrencilere söz verilerek görüş ve önerileri dinlenmiştir. Öğrencilerin dile getirdikleri konular aşağıdaki şekilde sınıflanmıştır:

Afiş, stand ve benzeri etkinliklerle ilgili görüşler

1. Bu eylemlerde özgürlüklerin sınırının ne olması gerektiği tartışılmıştır. Öğrencilerin bir bölümü, özgürlüklerin bir sınırı olması gerektiğini ve başkasını ezen, aşağılayan afiş, stand ve eylemlere kayıtsız kalamayacaklarını ifade etmiştir.

2. Her görüşün fikrini özgür bir ortamda açık bir şekilde ifade etmesi durumunda, bazı görüşlere karşıt olan öğrenciler buna izin vermeyeceklerini ve müdahale edeceklerini ifade etmişlerdir.

3. Afişlerin onaylanmak üzere Sıhhiye yerleşkesine gittiği, bunun da süreci uzattığı ifade edilmiştir.

4. Öğrenciler, siyaset yapmaya çalıştıklarını ancak bunun sonucu olarak cezalandırıldıklarını, haklarında soruşturma açıldığını ve okuldan uzaklaştırıldıklarını ifade etmişlerdir.

5. Siyaset yapmak istediklerinde, örneğin panel, tartışma vs. düzenlemek istediklerinde çeşitli sınırlamalar ile karşılaştıkları (yer verilmemesi, panel esnasında elektriklerin kesilmesi gibi) ve bu sınırlamaların kaldırılarak okulun bütün imkanlarından yararlanmak istedikleri ifade edilmiştir. Öğrenciler, bu amaçla Yıldız Amfinin salon ve sınıflarını ve bölümlerdeki çeşitli alanları kullanmak istemektedirler.

6. Üniversitelerin piyasalaştırıldığı, üniversite yerine şirket, toplum yerine birey ve bilim yerine dogmanın geçtiği ifade edilmiştir.

Prof. Dr. A. Murat Tuncer'in Görüşleri

1. Öğrencilerin düşüncelerinin, görüşlerinin ve bunların özgür bir ortamda ifade etmelerinin yönetim açısından önemli olduğunu belirtmiştir.

2. Öğrencilerin başkalarını rahatsız etmemeleri, darp ve şiddet kullanmamaları, hakaret içeren ifadeler kullanmamaları, taciz kapsamına girecek eylemlerde bulunmamaları şartıyla, her türlü görüşlerini ifade etme özgürlüğünün olduğunu söylemiştir.

3. Üniversite yönetimi yukarıda tanımlanan sınırlar içinde kalınmak kaydıyla, hiç bir görüşün ifadesine sınırlama getirmeyecek, polis müdahalesine izin vermeyecek ve şiddet kullanmayacak ve soruşturma açmayacaktır. Daha önce güvenlik ihalelerinde bulunan zehirli gaz, kalkan, gaz maskesi gibi malzemelerin alımı iptal edilmiştir.

4. Öğrencilerden panel vs. yapmak istediklerinde uygulanacak kurallara ilişkin bir standart belirlemeleri istenmiştir. Bir öğrenci grubu, bu tür etkinliklerde hangi kuralların izleneceğine ilişkin standartları belirleyecektir.

5. İnsanların iyiler ve kötüler olarak iki gruba ayrılacağını belirterek bir insanın herhangi bir nedenle şiddet uyguluyorsa kötü olduğunu söylemiştir. Şiddet uygulayanları belirli bir görüş ile tanımlamanın doğru bir yaklaşım olmadığını, o görüş sahibi olanlar içinde de şiddete karşı olanların muhakkak var olduğunu belirtmiştir. 'Fiziksel darp suçtur ancak fikir suçu yoktur' demiştir.

6. Üniversite yönetimi şiddet içermediği sürece her türlü görüşe açık olacaktır.


Ulaşım ile ilgili görüşler

1. Yerleşkeye ulaşımın hem masraf hem de katlanılan sıkıntı açısından öğrencilerin yaşamında önemli konulardan biri olduğu ve bunun artık bir çile haline geldiği belirtilmiştir.

2. Ring servislerinin sayısının artması gerektiği ifade edilmiştir. Raylı sistem bitene kadar ring sayısının artırılması istenmiştir.

Prof. Dr. A. Murat Tuncer'in Görüşleri

1. Beytepe köprüsünden yerleşke içine girecek ve daha sonra yerleşke içinde ring yapacak bir hafif raylı sistemin yapılması için gerekli çalışmaların başladığı, 2012 sonunda metronun da devreye girmesiyle üniversitenin ulaşım ile ilgili probleminin çözümlenmiş olacağını belirtmiştir.

2. Belediye ile görüşülüp otobüs güzergahları ve sayıları ile ilgili iyileştirmelerin yapılacağı ifade edilmiştir.


Güvenlik ile ilgili görüşler

1. Üniversitenin her yerinde kameralar bulunmakta ve öğrenciler her yerde izleniyor duygusuna kapılmaktadır. Bazı öğrenciler kameraların kaldırılması yönünde talepte bulunmuştur.

2. Güvenlik görevlilerinin zaman zaman öğrencilere taciz, şiddet uyguladığı dile getirilmiş ve öğrenciler bu konuya ilişkin şikayetlerinin daha önce dikkate alınmadığını ifade etmiştir.

3. Bazı öğrenciler kameralar ile kendilerini daha rahat hissettiklerini ifade etmiş, bir öğrenci de bu konunun öğrencilerin görüşü alınarak karara bağlanmasını önermiştir.

Prof. Dr. A. Murat Tuncer'in Görüşleri

1. Kameralar sadece öğrencileri izlemek için değil, aynı zamanda taciz, hırsızlık gibi olaylara karşı öğrencileri korumak için de kullanılmaktadır. Bu konu daha kapsamlı bir şekilde konuşulabilir.

2. Tacizin asla taviz verilmeyecek konulardan biri olduğu ve bu konuda mağdur olan kişi beyanda bulunduktan sonra titiz bir soruşturmanın yürütülerek gereken yaptırımın uygulanacağı belirtilmiştir.


Yemekhane ve yemek hizmetleri ile ilgili görüşler

1. Yemekhane yetersiz kalmakta, özellikle yerleşkenin yukarı bölümünde kalan öğrenciler (Yabancı Diller Y.O, İİBF) bir saatlik öğle arasında yemek yiyememektedir. Bu nedenle öğrenciler için yemekhanede yeni salonların açılması yerine, yerleşkenin yukarı bölümünde yeni bir yemekhane yapılması gereklidir

2. Yemek ücreti 2 TL olmakla birlikte, öğrenci bir başka arkadaşına yemek almak için kartını ikinci kere okuttuğunda 4 TL ödemek durumunda kalmaktadır.

3. Yemekhanede yemeklerde sürekli saç ve benzeri yabancı cisimler çıktığı ve yemeklerin hijyenik olmadığı ifade edilmektedir. Çalışanların sağlık kontrollerinin yapılıp yapılmadığı sorulmuştur.

4. Bir öğrenci yemek ücretinin diğer üniversiteler ile karşılaştırıldığında yüksek olduğunu ifade etmiştir. İstanbul Üniversitesinde yemek ücretlerinin 0,75 TL olduğu öğrenciler tarafından belirtilmiştir.

5. Bir öğrenci yemekhanelerde içilen suyun mikrobiyolojik analizinin yapılmasını ve sonuçların öğrenciler ile paylaşılmasını istemiştir.

Topluluklar ile ilgili görüşler

1. Türkçe Topluluğunun üniversitenin en büyük topluluklarından biri olup, üniversiteler arası ödüllere sahip bir topluluk olduğu ifade edilmiştir.

2. Etkinliklerin onayının uzun sürdüğü, bu sürenin kısaltılmasının gerekli olduğu belirtilmiştir.

3. Topluluklar bazı kişileri konuşmacı olarak getirmek istemekte, ancak konuşmacının engellenmesi ile ilgili problemler bulunmaktadır. Bazı öğrenciler bu gibi konuşmacıların konuşmasını engellemek yerine soru sorup onları cevaplamak zorunda bırakmanın esas olması gerektiğini düşünürken, bazıları da bu konuşmacıların protesto edilebileceği yönünde görüş bildirmişlerdir.

4. Her topluluğa eşit bütçe verilmektedir. Daha çok etkinlikte bulunan topluluklara daha çok bütçe verilmesi gereklidir.

5. Biyoloji bölümünden bir öğrenci 3 yıldır doğa belgeselciliği grubu oluşturduklarını, ancak SKS'de süreçler uzun olduğu için topluluk olarak başvurmadıklarını ifade etmiştir.

Prof. Dr. A. Murat Tuncer'in Görüşleri

1. Üniversiteler bilim, sanat ve kültür yeridir. Yurt dışında bir üniversitenin açılış töreninde bir siyasetçinin gelip açılış konuşmasını yapması beklenmez. Açılış konuşmasında bilim adamı, sanatçı ve öğrenciler konuşmalı.

2. Her topluluğa etkinliklerde bulunması için gereken destek verilecektir.


Engelli öğrenciler ile ilgili görüşler

1. Üniversitede Engelsiz Hacettepe Topluluğunun olmasından ve engelli birimi olmasından memnun olunduğu belirtilmiştir.

2. Üniversitede 300 engelli öğrenci bulunmakla birlikte üniversitenin olanaklarının bu öğrencilerin %90'ının yaşam şartlarını kolaylaştıracak imkanlara sahip olmadığı ifade edilmiştir.

3. Ders içerikleri ve kütüphane olanakları engelli öğrenciler gözetilerek düzenlenmemektedir.

4. Görme engelliler için kaldırımların kenarına gelindiğini hatırlatan işaretlemelerin konulması talep edilmiştir. Buna ilave olarak bu öğrencilerimizin hareketlerini kısıtlayan her türlü engelin kaldırılması istenmiştir. Örneğin ağaç ve çalılıklar.

5. Bedensel engelliler için yerleşke içi alt yapı uygulamalarında yasalarca belirlenmiş engellilik düzeyinin ve alt yapı çalışmalarının dikkate alınması istenmiştir.

6. Yurtlar ve diğer fiziki mekanların, engelli öğrencilerin gereksinimlerine cevap verecek şekilde yeniden ele alınmasının gerekli olduğu belirtilmiştir.

7. Edebiyat fakültesinde engelli öğrencilerin kullanımı için bilgisayar olmasına karşın bu bilgisayarın çalışmadığı ifade edilmiştir.

8. Görme engelli öğrenciler için kitapları ücretsiz olacak şekilde kabartma, fotokopi ve tarama yapabilecek bir sisteme ihtiyaç duyulduğu söylenmiştir.

9. Görme engelli öğrencilere ders içeriklerinde ve sınavlarda kendilerine gözetmenlik yapacak ve sınav sorularını okuyacak bir araştırma görevlisi verilmesi gerekmekle birlikte, bazı bölümlerde verilmediği için öğrenciler arkadaşlarından bu yardımı istemek zorunda kalmakta.

10. Görme engelli öğrenciler için okul yönetimi ile bütün işleri koordine edecek bir araştırma görevlisinin görevlendirilmesi istenmiştir.

Öğrenci bursları ile ilgili görüşler

1. Öğrenci bursları yetersiz olup maddi zorlukları olan öğrenciler çok zor şartlarda üniversiteye devam edebilmektedir.

2. Öğrencilere çalışma bursu imkanlarının artırılması gerekmektedir. Bir öğrenci çalışma bursu imkanlarının artırılmasını istemiş bunun üzerine söz alan bir diğer öğrenci bu okulda öğrenci olduğunu ve buraya çalışmaya gelmediğini söyleyerek çalışma olanakları yerine burs imkanlarının artırılmasını istemiştir.

Prof. Dr. A. Murat Tuncer'in Görüşleri

1. Öğrencilerin desteklenebilmesi için SKS'nin daha güçlendirilmesi yönünde önlemler alındığı ve önümüzdeki dönemlerde öğrencilerin kütüphane gibi yerlerde çalışma olanaklarının artırılacağı söylenmiştir.


Yurtlar ve barınma olanakları ile ilgili görüşler

1. Öğrenci evlerinin fiyatının çok yüksek olduğu ifade edilmiştir. Kayıt sırasında öğrenci evlerinin 1650 TL aidata katkı payı adı altında para alındığı hatırlatılmış ve bu paranın daha sonra geri alınamadığı belirtilmiştir. Öğrenci evlerinin öğrenci yurtlarına dönüştürülmesi teklif edilmiştir.

2. Yurtta dört kişilik odalarda yaşam alanı son derece sınırlıdır.

3. Yurtlarda maddi gücü yetersiz olan öğrenciler için yurt aidatlarının ücretsiz olması, konaklama bursunun sağlanması talep edilmiştir.

4. Yurtlarda internete erişim problemi olup, öğrencilerin kullanacağı priz sayısının sınırlı olduğu söylenmiştir.

Prof. Dr. A. Murat Tuncer'in Görüşleri

1. Öğrencilerin barınmaya ilişkin sorunlarının kısa, orta ve uzun vadeli bir plan çerçevesinde ele alınıp çalışmalara başlandığı ve özellikle maddi imkanları sınırlı öğrenciler için önümüzdeki dönemlerde yeni uygulamalar geliştirileceği belirtilmiştir.


Eğitim ve öğretim ile ilgili görüşler

1. Mühendislik alanında H.Ü. ile yurtiçi ve yurtdışındaki eğitim açısından herhangi bir fark olmadığı, bu alanda ders veren hocaların dünyadaki diğer üniversiteler ile benzer bir müfredatı izlediği belirtilmiştir. Ancak bu alandaki en önemli sorunun uygulama alanındaki eksikliklerden kaynaklandığı söylenmiştir. Temel sorun özgüven sorunu olup, bu sorunu çözmek için yurt dışındaki üniversitelerle anlaşmaların yapılmasının gerekli olduğu ifade edilmektedir.

2. Biyoloji bölümünden bir öğrenci her üniversitede biyoloji bölümünü bulunduğunu ancak H.Ü biyoloji bölümünün farklı olması gerektiğini ifade etmiştir. Öğrenciler olarak proje yapmak istediklerini ancak bunun desteklenmediği ifade edilmiş, Ege Üniversitesi biyoloji bölümü uygulamaları örnek olarak gösterilmiştir.

3. Biyoloji bölümünden bir başka öğrenci, bölümlerinde 40 profesör ve çok sayıda araştırma görevlisi olduğunu ifade ederek özellikle araştırma görevlileri için kadro sorununa dikkat çekmiştir. Bölümlere daha çok sayıda araştırma görevlisi kadrosu verilerek ve bu kadroda bulunanlar için lojman yapılarak araştırma görevlilerinin desteklenmesi talep edilmiştir.

4. Bilgisayar mühendisliği bölümünden bir öğrenci H.Ü denildiğinde akla sadece Tıp Fakültesinin geldiğini ve bundan üzüntü duyduğunu ifade etmiştir. Tanıtım eksikliği nedeniyle, kendi bölümlerinin de çok iyi bir konumda olmasına karşın yeterince gündeme gelemediğini belirtmiştir. Mühendislik öğrencileri olarak proje üretmek istediklerini ancak bu konuda destek bulamadıklarını ifade etmiştir.

5. Bir öğrenci kadınlara yönelik tacizi vurgulayarak bu konuda üniversitede yeterince önlem alınmadığını ifade etmiştir. HÜKSAM adında bir merkezin olması olumlu karşılanmış, ancak bunun sadece Sıhhiye yerleşkesinde akademisyenlerden kurulu bir merkez olduğunu mutlaka Beytepe yerleşkesine de hizmet vermesi ve öğrencileri de içine alması gerektiğini ifade etmiştir. Medikoda bir kadın sağlığı merkezi ve kadın psikolojik danışma merkezi olması istenmiştir.

6. Otomotiv mühendisliğinden bir öğrenci makina mühendisi olarak kabul edilmediklerini, mezun olduktan sonra makina mühendisleri odasının diplomalarını onaylamadıklarını ifade etmiştir.

7. Otomotiv mühendisliğinde 2 sene yabancı dil hazırlık (bir sene İngilizce, bir sene Almanca) okunduğu ve bu nedenle de bölümün 6 sene olduğu ifade edilmiştir. Kredi ve Yurtlar kurumu sadece 5 sene için burs verdiğinden son sene bu bölümün öğrencilerinin burssuz kaldığı belirtilmiştir.

8. Mühendislik Fakültesinde uygulamalı konularda üniversitenin yeterli desteği olmadığı ifade edilmiştir. Örneğin güneş enerjili araçlar projesi yarışması için İstanbul Üniversitesi 120.000 TL destek verirken Hacettepe Üniversitesi 15.000 TL destek verdiği anlatılmıştır.

9. Vize notlarının finalden önceden belli olmadığı, bazen final notları dahi görülmeden notların karneden görüldüğü ifade edilmiştir.

10. Öğrenciler bütünleme hakkının yeniden gelmesi konusunda görüş bildirmişlerdir.

11. Öğrenciler şifreli kitap uygulamasından söz etmiş ve bazı derslerde İngilizce kitabını 30 TL vererek alarak burada verilen şifrelerle internet üzerinden ödev yapmak zorunda bırakıldıklarını ifade etmiştir. Bu kitabı almayan öğrenciler derse 15 puan eksik puanla başladığı ve kitapların her sene değiştiği ifade edilmiştir.

12. Sağlık İdaresi Bölümünden bir öğrenci bilgisayar dersinde bilgisayar eksikliğinden söz etmiş, eğitimin kalitesinin iyi olmadığından ve ders notlarının hocaların yazdığı slaytlardan oluştuğundan şikayet etmiştir. Öğrenci seçmeli ders olarak binicilik dersini aldığını ancak bu dersin de ata binmeden teorik olarak işlendiğini ifade etmiştir.

13. Biyoloji bölümünden bir öğrenci bölümde öğrenci ve mezunlar olarak sorunlarının olduğundan söz etmiştir. Türkiye'nin en iyi biyoloji bölümü olmalarına karşın mezun olanların ne yapacaklarını bilmedikleri ifade edilmiştir.

14. Bir öğrenci 2 vize ve bir final uygulaması yerine tek vize uygulamasına geçilmesini önermiştir.

15. Sınav sonuçlarının panolarda asılması yerine e-mail ya da mesaj yoluyla gönderilmesi istenmiştir.

16. Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden bir öğrenci formasyon ile ilgili sorunlardan söz ederek, Türkiye'de her üniversitede formasyon verildiğini ancak H.Ü'de verilmediğini ifade etmiştir.

17. Bir öğrenci yaz okulunun ücretsiz olması gerektiğini ifade etmiştir.

18. İngilizce öğretmenliği bölümünden bir öğrenci hazırlık kitaplarının çok pahalı olduğundan ve hazırlık eğitiminin niteliğinin çok düşük olduğundan şikayet etmiştir. Ayrıca hazırlık kitaplarında da şifre sıkıntısı yaşandığını söylemiştir.

Kantin ve kafeteryalar ile ilgili görüşler

1. Fakültelerde kantinlerin olmaması birçok öğrenci tarafından ortak sorun olarak ifade edilmiştir.

2. Kantin ve benzeri yerlerin, işletme mantığı ile ihaleye verilen yerler şirketlere değil SKS'ye verilmesi gerektiği ve buralarda öğrencilerin de çalışabilmesi gerektiği ifade edilmiştir.

3. Kantin ve kafeteryaların çok önemli olduğu, Beytepe'de saat 16.30'dan sonra herhangi bir etkinlik yapılamadığı belirtilmiştir.

4. Kampus içinde tekelleşen şirketlerin bulunduğu, fiyat rekabetinin olmadığı bu nedenle de ürünlerin çok pahalı fiyata satıldığı ifade edilmiştir. Üniversitenin bir fiyat politikası belirlemesi ve firmaların bu fiyatın üzerinde satış yapmaması talep edilmiştir.

5. Kantinlerin yönetimi ve denetimi konusunda öğrenciler ile yönetimin ortak çalışması konusu gündeme getirilmiştir.

6. Bir öğrenci kantin ve kafeteryaların 24 saaat açık olmasını talep etmiştir. Bu mekanların öğrencilerin sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri alanlar olarak tasarlanması istenmiştir.

Diğer konular

1. Öğrenciler, üniversite üst yönetimi ile birlikte yapılan bu toplantının önemli ve olumlu olduğunu, bazı basın mensuplarını davet ettiklerini ancak bunların yerleşkeye girmesine izin verilmediğini, Hacettepe Üniversitedeki örnek durumun bütün üniversitelere örnek gösterilmesi gerektiğini belirtmişlerdir.

2. Üniversitelerin topluma aydın insanlar yetiştirmesi gerektiği, şirketlere çalışacak eleman yetiştirmek yerine toplumsal sorumluluklar üstlenecek insanların yetiştirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Üniversite gençlik için önemli olan konularda bilimsel çalışmalar yapmalı ve bu konularda topluma yol gösterici rol oynamalıdır. Örneğin genç işsizliği konusunda bir çalışma yapılarak sonuçları toplumla paylaşılmalıdır.

3. Medikodaki doktorların öğrencilere karşı tutumunun çok kötü olduğu ifade edilmiştir. Gece kalan doktor sayısı yetersiz olup bu hekim pratisyen hekimdir.

4. Kütüphanede grup çalışması yapmak isteyen öğrenciler için ayrı alanlar oluşturulmalı ve böylece tek başına çalışmak isteyenler rahatsız edilmeden çalışabilmelidir.

5. Edebiyat Fakültesi giriş çıkışlarında halen öğrenciler tüm kapıları kullanamamaktadır.

6. Öğrenci girişlerinde sticker konusu gündeme gelmiş, öğrenciler toplanan paraların nereye gittiğini sormuştur.

7. Beytepe yerleşkesinde kültür ve sanat faaliyetlerinin yetersizliği vurgulanmış, öğrenciler Devlet Konservatuarının yerleşke içinde etkinliklerde bulunmasını istemiştir.

8. Spor bilimlerindeki kondisyon salonunun öğrencilere açık olmasına karşın sürekli olarak kullanılamadığı ifade edilmiştir.

9. Öğrenciler Hacettepe'de bir kitap satışı ofisinin olmasını istemiştir. Bu ofiste özellikle pahalı kitaplar için ikinci el kitap satış bölümünün oluşturulabileceği ifade edilmiştir. Ayrıca üst sınıf öğrencilerin yeni gelen öğrencilere kitaplarını verebilecekleri bir yapının oluşturulması istenmiştir.

10. Bazı öğrenciler yerleşke içinde çok köpeğin olduğunu ve bunların öğrencilere saldırdığını ifade etmiştir.

11. Bir öğrenci Tunçalp Özgen Kongre Merkezinin açılmasına karşın öğrencilerin neden orada toplantı yapamadığını sormuştur.

12. Öğrenciler Bahar Şenlikleri ile ilgili görüş ve önerilerini iletmiştir. Bazı öğrenciler, bu dönemin yerleşkede suç oranının en yüksek noktaya çıktığı dönem olmasından şikayet etmiş ve bu şenliklerin öğrenciler tarafından organize edilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

13. Öğrenciler Zeki Kırtasiyede çekilen fotokopinin çok pahalı olduğunu ifade etmiştir.

14. Sağlık İdaresi Bölümünden bir öğrenci, meslekleri ile ilgili olarak TBMM ve hükümet ile yaptıkları görüşmelerde Rektör beyin desteğini istemiştir.

15. Medikoda öğrencilerden rapor istendiğinde ücret talep edilmekte olup bunun kaldırılması talep edilmiştir.

Prof. Dr. A. Murat Tuncer'in Görüşleri

1. Bu toplantı bir başlangıç olarak son derece önemli olduğunu ancak toplantıların basına açık olması halinde bunun bir reklam aracı haline dönüşebileceğini ifade etmiştir.

2. Üniversitelerin toplumu aydınlatma rolü son derece önemli olup toplumu ilgilendiren konularda çalışmalara başlanacağı belirtilmiştir.

3. Medikonun yeniden yapılandırılarak sağlık merkezi haline dönüştürüleceği, hizmet kalitesi, çalışan elemanların sayısı ve niteliğinin yeniden değerlendirileceği ifade edilmiştir.

4. Önümüzdeki yıl öğrenci ve öğretim üyeleri 20-30 Tl civarında aynı miktarda sticker parasını ödeyecekleri ve toplanan paraların SKS'ye giderek öğrenci yararına kullanıldığı ifade edilmiştir.

5. Konservatuarın Beytepe yerleşkesine taşınması için hazırlıklara başlandığı belirtilmiştir. Bina bitip konservatuar buraya yerleşince yerleşkenin sanat etkinlikleri açısından bir çekim alanı olması beklenmektedir.

6. Tunçalp Özgen Kongre Merkezinin sadece giriş bölümü açılmış olup merkezin diğer kısımları ve toplantı salonları henüz hazır değildir.

7. Bahar Şenlikleri öğrencilerin geniş katılımı ile ve öğrenciler tarafından organize edilmelidir.

8. Önümüzdeki dönemlerde Kütüphanede öğrencilerin belirli bir kontenjanla ücretsiz fotokopi çekebilmeleri için çalışmalara başlandığı ifade edilmiştir.

Bu tutanak Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehtap Tatar ve toplantı sonunda öğrenciler arasından seçilen 4 öğrenci ile birlikte kaleme alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber