Eşitlikçi ?orduevi' tartışma yarattı/ Video

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Ocak 2012 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'nın, orduevlerindeki rütbe farkını ortadan kaldıran kararı farklı tepkilere yol açtı. Üst düzey subayların karşı çıktığı uygulamayı savunanlar da oldu

GENELKURMAY Başkanlığı aldığı bir kararla TSK sosyal tesislerindeki rütbe farkını ortadan kaldırdı. Daha önce uygulanan ?Subay Kuaförü,? ?Üstsubay Kuaförü,? ?General Kuaförü? gibi, rütbeye göre ayrımın yapıldığı tabelalar inecek ve rütbe farkı yapılmayacak. Bu yeni uygulama ?General ile teğmen birlikte çay içecek' yorumlarına neden oldu. Genelkurmay'ın, bu yeni uygulamasına üst düzey subaylar ?ast-üst' ilişkisini zedeleyecek diye karşı çıktı; daha alt düzey subaylar ise ?eşitsizliği' ortadan kaldıracak diye destek verdi.

?Bize de uygulansın'

Sadece ?subay' kesiminin kullandığı orduevleri için geçerli olan bu karara astsubaylar ile uzman er ve erbaşlar da farklı bir cepheden yorum getirdi. Emekli Astsubay Genel Başkanı Ahmet Keser, uygulamanın sadece subay orduevlerini kapsadığına işaret ederek, ?Bizim istediğimiz, TSK'nın bütününde bu düzenlemenin yapılması. Önemli olan lider kadrosunda olan subay ve astsubayların birleşmesi, subay ve astsubay rütbe ayrımının ortadan kalkması. Subay ve astsubayların sosyal tesislerinin birleşmesi gerekir. Genele yansımadığı sürece bunun hiçbir yararı olmayacaktır. Bu uygulamanın bütüne yansıtılması gerekiyor? dedi.

?Hiçbirine giremiyoruz'

Emekli Uzman Çavuşlar Derneği Başkanı Esef Merdoğlu ise, şunları söyledi: ?Uzman erbaşların orduevlerine girebilmelerinin yolu açılmıyor fakat bunu ilk adım olarak değerlendiriyoruz. Kast sisteminin kaldırılmasından bahsediliyor. Ben emekli uzman çavuş olarak yine orduevine giremiyorsam, ailemle birlikte kapıdan çevriliyorsam, kendimi yabancı hissederim. Bu uygulamada demokratikleşme var evet ve bu iştekilerin sefada ve cefada birlikteliği önemli. Böyle bir birliktelik, moral ve motivasyonu artırır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber