MEB'de Hukuksuz Uygulamalara Devam

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2012 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB ?Okullar Hayat Bulsun? projesinde görev alacak öğretmenleri belirledi. Projeye göre derslik, çok amaçlı salon, spor salonu, konferans salonu, bilgisayar laboratuarı, kütüphane ve okul bahçelerinden yararlanacak vatandaşlara yardımcı olmak üzere görev yapacak personeli belirledi.

Bakan Ömer DİNÇER imzasıyla yayımlanan 2012/04 nolu Genelgede;

?Bu bağlamda yürütülecek eğitim-öğretim faaliyetlerinde alanlarında ve istemeleri halinde alanları dışında olmak üzere norm kadro fazlası öğretmenler ile aylık karşılığı ders görevini dolduramayan öğretmenlere ve kadrolu usta öğreticilere görev verilmesi, ihtiyacın bu şekilde karşılanamaması durumunda ek ders ücreti karşılığı görevlendirme yapılması hususunda gereğini rica ederim.?

denilmektedir.

Bakıldığında her şey normalmiş gibi görünüyor. Fakat öğretmenlere bu şekilde görev vermek hiçbir mevzuatta yok. Görev vermek bir yana ücret ödemek ders ve ek derse ilişkin esaslarda yok. Şimdi bu ödemeyi hangi kıstasa göre yapacağız? Gerekirse ücretli öğretmen alınsın deniliyor ücretli öğretmenlere rehberlik, sosyal etkinlik, ders dışı egzersiz görevi dahi verilemeyeceği, onların sadece girdikleri dersin ücretini alabilecekleri emir altına alınmışken şimdi hangi mevzuata dayanarak ödeme yapılacaktır?

Ders ve Ek derse ilişkin esaslar Milli Eğitim Bakanı tarafından değil Bakanlar Kurulu tarafından düzenlenen ve yürütülmesi gereken bir mevzuat iken sayın bakanın talimatıyla bu esaslara aykırı ödeme yapmak ne kadar hukukidir?

Daha önce defaten MEB'de mevzuat yapmaya gerek olmadığını bakan emri ile işlerin yürütüldüğünü belirtmiştik. Burada da bir örneğini görmekteyiz. MEB'de bundan sonraki süreçte hukukta var olan Normlar hiyerarşisi değişmiştir. Bundan sonra Anayasa, Kanunlar, Bakan Emri, Yönetmelik, Genelge? sıralaması vardır.

Tıpkı yarın yapılacak öğretmen atamalarında göreve başlayacaklara yönetmelik hükümlerine rağmen verilen 4 yıl kımıldayamazsınız talimatında olduğu gibi?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber