ÖSS'yi düzeltme yetkisi YÖK'te

Haber Giriş : 19 Mayıs 2005 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik, ÖSS sisteminde yaşanan problemlerin nereden kaynaklandığını kamouyunun bildiğini belirterek "YÖK 1998 yılında bir karar aldı ve bu hale geldi" dedi.

ÖSS sisteminde yaşanan sorunların nereden kaynaklandığını kamuoyunun bildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "YÖK 1998 yılında bir karar aldı ve iş bu hale geldi" dedi. Çelik, Norveç'in Bergen şehrinde yapılacak Bolonya Deklarasyonu Süreciyle ilgili bir toplantıya katılmak üzere dün bu ülkeye gitti.

Hareketinden önce ÖSS'ye ilişkin soruları cevaplandıran Çelik, "ÖSS'nin nasıl olması nasıl olmaması gerektiği konusunda yetkili olan merci Milli Eğitim Bakanlığı değildir. ÖSYM buna karar verir. ÖSYM'de YÖK'ün bir alt birimidir" dedi. Bakan Çelik, lise son sınıflarda yaşanan devamsızlık olaylarının ÖSS sisteminin bir sonucu olduğunu ve sebepler kalkmadıkça bu olayların yaşanacağını söyledi. "Biz bunun bir kararla düzeltilebileceğine inanıyoruz" diyen Çelik, "YÖK 1998 yılında bir karar aldı ve iş bu hale geldi. Yine bir kararla bunu düzeltebilir" diye konuştu.

Bu kararı YÖK almadığı için geçen sene bir yasayla bunu düzeltmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Çelik, "Yasayı gönderdik Cumhurbaşkanımız iade etti. Şu anda TBMM'de bekliyor. Şu anda artık kamuoyu bu problemin nereden kaynaklandığını, kimden kaynaklandığını, ne yapılması halinde bu meselenin çözüleceğini biliyor. Bir uzlaşma zemini sağlandığı zaman ilgili kurumlar bir araya gelerek bu meseleyi çözeceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Spekülasyona sert tepki verdi

Çelik, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılamadan Norveç'teki bir toplantı için yurt dışına gitmesiyle ilgili eleştiriler için de "Bazı art niyetli kişiler maalesef benim yurt dışına gidişimi çok farklı noktalara çekmektedir. Bunu hüsnüniyetle asla bağdaştırmıyorum" dedi. Toplantıya, YÖK Başkan Vekili Aybar Ertepınar ve eski İTÜ Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer'in de katılacağını ifade eden Çelik, 19 Mayıs'ın kutlama şekliyle ilgili yaptığı açıklamada, "3. dünya ülkelerindeki gibi kutlanan" şeklinde bir ifade kullanmadığını da belirterek, bunu kendine izafe edenleri dava edeceğini de söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber