Mahmut Gündüz, mahkeme kararıyla yeniden Bursa Müftüsü oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2012 16:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Diyanet İşleri Başkanlığı kararnamesiyle başkanlık emrine atanan Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, idare mahkemesi kararıyla yeniden eski görevine iade edildi.

2006'da denizli Müftüsüyken Bursa İl Müftülüğü'ne atanan Mahmut Gündüz, Diyanet İşleri Başkanlığı kararnamesiyle geçtiğimiz 19 Aralık'ta başkanlık emrine atandı. Mahmut Gündüz, yürütmenin durdurulması için Bursa 3. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme heyeti, Mahmut Gündüz'ün 'Başarılı bir şekilde görevini yürütmesi ve görev yerini değiştirecek herhangi sebep olmaması'nı gerekçe göstererek eski vazifesine iade edilmesine karar verdi.

Bursa Müftülüğüne mahkeme kararıyla dönen Mahmut Gündüz, görev değişikliğini hak etmediğini belirterek, "Herkesi seviyorduk. Herkese, her kesime eşit mesafede durduk. Tayin edilmemin ardından mahkemeye müracaatım kanuni bir haktı. Tayin edilmemin ardından da müracaatım kanuni bir haktı. Ben de mahkemeye başvurarak gereğinin yapılmasını istedim. Biz hizmet için, her türlü fedakarlığı göze alan, ön yargısız bir insanız. Ben de mahkemeye başvurarak gereğinin yapılmasını istedim. Biz hizmet için her türlü fedakarlığı göze alan insanız. Dolayısıyla hak, adalet yerini bulmuşsa buna sevinirdik. Keşke bunlar hiç olmasa, insanlar üzülüyor. Kader çizgisine inanan insanlarız. Diyanet İşleri'nde 35 yıldır görev yapıyorum. Bu zamana kadar bir tane soruşturma geçirmedim." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber