Bingöl'deki operasyonun görüntüleri ortaya çıktı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'ün Ilıcalar beldesi kırsalında dün düzenlenen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı. 9 PKK'lının ölü, 2'si yaralı 3 teröristin sağ ele geçirildiği operasyon, jandarma kamerası tarafından görüntülendi. 9 PKK'lının, teslim olmamak için grup sorumlusunun emriyle kendi el bombaları ile kendilerini öldürdüğü anlaşıldı.

Bingöl şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Ilıcalar beldesi kırsal kesiminde bir ahırda saklandıkları anlaşılan terörist grup için jandarma ekipleri sabah erken saatlerde harekete geçti. Ahırın etrafını saran jandarma özel harekat ekipleri, 3 kez teslim olmaları çağrısında bulundu. Ancak grubun başındaki sözde Erzurum sorumlusu 'Peri' ve 'Mahir' kod adlı Haşim Kaya, teröristlerin teslim olmayıp el bombalarını patlatarak intihar etmelerini istedi.

Ahırdan sağ çıkan terörist, arkadaşlarının el bombaları ile öldüğünü, kendisinin ise kurtulmayı başardığını anlattı. Örgüte katıldığı için pişman olduğunu ifade eden terörist, PKK'lıların inançsız olduğunu, İslam'a hakaretler yapıldığını ve örgüt üyelerine de ağır baskılar uygulandığını dile getirdi. Üzerindeki asker parkası ile konuşan terörist, kendilerine söylenenin aksine askerlerden insani yaklaşım gördüğünü ifade etti.

Dünkü çatışmada yaralanan iki terörist ise Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber