CHP'li muhaliflerin ?B planı' ilk kurultayı boykot etmek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Şubat 2012 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun iki kurultay hamlesine karşılık muhalifler, kurultay yapılabilmesi için gerekli salt çoğunluğun toplanmamasına çalışacak.

Mahkemeden 26 Şubat'taki kurultayı iptal kararı çıkartamayan muhalifler yeni taktik arayışlarına girdi. Muhaliflerin üzerinde çalıştığı planda, kurultay salonuna gitmeme seçeneği bulunuyor.

Üç gün arayla iki kurultay yapmaya hazırlanan CHP'de, parti içi muhalefet yeni taktik ve stratejiler üzerinde çalışıyor. CHP yönetiminin belirleyeceği gündem ile toplanacak olan 26 Şubat'taki 16. Olağanüstü Kurultay'ın iptali için mahkemeye yaptıkları başvurunun olumsuz sonuçlanması üzerine morali bozulan muhalifler, şimdi de B planını devreye sokmaya hazırlanıyor. Kurultayların toplanabilmesi için delegenin salt çoğunluğunun oyu gerekiyor. Salt çoğunluk sağlanamazsa kurultay toplanamıyor. Bu nedenle muhalifler 26 Şubat'taki kurultaya gitmemeyi planlıyor. Kurultayın toplanamaması için muhaliflerin 651 delegeye ihtiyaçları bulunuyor. Yaklaşık 400 delege Önder Sav'a yakın isimlerden oluşurken, eski genel başkan Deniz Baykal'a yakın 250 delege bulunması halinde Kılıçdaroğlu'nun salt çoğunluğu bulamama ihtimali hesabı yapılıyor.

CHP'nin iktidar olması kolay değil

Muhalifler kurultaya engel olmak için hesap yaparken, Genel Merkez ise dün 26 Şubat'taki kurultaya sunulacak tüzük taslağını hazırlayacak olan Tüzük Hazırlık Komisyonu'nu oluşturdu ve çalışmalara başladı. CHP'nin örgütten sorumlu Genel Başkan yardımcısı Nihat Matkap'ın, dün tüzük komisyonu çalışmalarını başlatırken yaptığı açıklamada, CHP'nin neden iktidar olamadığını ilişkin sarfettiği cümleler dikkat çekti. Matkap, ?Uzun bir dönemdir enerjisini iç tartışmalara harcayan ve 33 ilde milletvekili olmayan bir CHP'nin iktidar olması kolay bir şey değil? dedi.

?MİT'çileri' Çiller anladı ortalık karıştı

DİSK Genel Kurulu'nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüde önüne gelen notu okuyarak büyük gafa imza attı. Kılıçdaroğlu konuşmasını yaptığı sırada önüne gelen bir notu okudu. Kılıçdaroğlu, ?Bana iletilen nota göre, eski Başbakanlardan Tansu Çiller hakkında tutuklama kararı çıkarılmış? dedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine bütün bilgisinin arkadaşlarının önüne getirdiği nottan ibaret olduğunu söyledi. Toplantı sonrası yaptığı açıklamada ise kendisine verilen bilgi notunun doğru olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu ısrarlı soruları üzerine de ?Bana not geldi ama daha sonra o notun yanlış olduğu söylendi? şeklinde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun önüne gelen ?Mitçiler hakkında tutuklam kararı'nı Çiller hakkında tutuklama kararı olarak okuduğu öğrenildi.

Diyarbakır'da kayyum şoku

Kurultay hazırlığı yapılırken CHP'nin Diyarbakır il yönetimi için mahkemece kayyum atandı. Dersim olaylarıyla ilgili özür diledikten hemen sonra görevinden alınan CHP'nin Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in kayyum talebi dün mahkeme tarafından kabul edildi. Mahkeme, yeni il başkanı atamasının geçersiz olduğuna hükmederek, kayyum atadı. Böylece CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun atadığı yönetim düşmüş oldu. Kayyum İl Başkanlığı'nı 45 gün içinde seçime götürecek. Diyarbakır'da olağanüstü kongre yapılarak, yeni il başkanı ve yönetim üyeleri belirlenecek.

NEŞE SARIDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber