Kamu İhale Kurumunda 7 saatlik arama bitti: 20 gözaltı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da kamu ihalelerine menfaat karşılığında fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında Kamu İhale Kurumundaki bazı çalışanların odasında yapılan arama sona erdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kamu İhale Kurumunda üye ve bazı raportörlerin odalarında sabah saatlerinde başlattığı arama, yaklaşık 7 saat sürdü.

Arama çalışmalarını tamamlayan polis, delil torbalarıyla birlikte Kamu İhale Kurumu binasından ayrıldı.

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan, aralarında Kamu İhale Kurumu üyesi ve raportörleri ile iş adamlarının bulunduğu 20 civarında kişinin ifadelerinin alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.


Ankara'da kamu ihalelerine menfaat karşılığında fesat karıştırıldığı iddiasıyla 20 civarında kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kamu ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Kamu İhale Kurumunda görevli bazı üye ve raportörlerin çalışma odalarında arama yapıyor.

Soruşturma kapsamında bazı iş adamlarının katıldıkları ihalelerde yaptıkları itirazların kabul edilmesi için menfaat sağladığı iddia edilen Kamu İhale Kurumu üyesi Ali K. ve iki raportörün de aralarında bulunduğu 20 civarında kişi gözaltına alındı.

Kamu İhale Kurumundaki arama devam ediyor.

Bu arada, Kamu İhale Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığından yapılan yazılı açıklamada, birkaç çalışanın odasında Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla arama yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, gelişmelerin kurum tarafından yakından takip edildiği de kaydedildi.

Kamu İhale Kurumu'nda arama

Kamu İhale Kurumundan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde, bir kaç çalışanın odasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla arama yapıldığı, gelişmelerin kurum tarafından da yakından takip edildiği belirtildi.

Kamu İhale Kurumundan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve internet sitelerinde Ankara polisinin, Kamu İhale Kurumunda arama yaptığına ilişkin haberler yayınlandığı ifade edilerek, bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilebilmesini sağlamak, yanlış yorumlara meydan vermemek ve bu haberler dolayısıyla doğabilecek olumsuz algılama ve değerlendirmelerin önüne geçebilmek amacıyla açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, bugün sabah saatlerinde, bir kaç çalışanın odasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla arama yapıldığı belirtilerek, gelişmelerin kurum tarafından da yakından takip edildiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber