KESK, KCK operasyonunu protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, Kızılay Yüksel Caddesi'nde terör örgütü KCK'ya yönelik operasyonu protesto etti.

Başkent'te düzenlenen terör örgütü KCK operasyonunda; KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), Kadın Sekreteri ve Eğitim Sen'li kadın üyelerinin aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili protesto gösterisi düzenleyen KESK üyeleri, öğle saatlerinde Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplandı. Eyleme; halk evleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra BDP İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ile Sebahat Tuncel, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü destek verdi. "Baskılar, gözaltılar bizi yıldıramaz" pankartı açan grup, "Tutuklu kadınlar onurumuzdur" sloganı attı. Grup, ayrıca alkışlarla gözaltıları protesto etti.

Grup adına konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, son dönemlerde yapılan operasyonlarla konfederasyonun mücadelesinin engellenmeye çalışıldığını savundu. Sabah saatlerinde baskın yapıldığını belirten Özgen, şöyle dedi: ?Bize şu ana kadar ulaşan bilgilere göre, evlerine gerçekleştirilen baskınlarda Ankara'da KESK Kadın Sekreterimiz Canan Çalağan, KESK eski Kadın Sekreterimiz Songül Morsümbül, SES Kadın Sekreterimiz Bedriye Yorgun, TÜM BEL-Sen Kadın Sekreterimiz Güler Elveren'in de aralarında bulunduğu toplam 15 kadın yönetici ve üyemiz gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların sayısının artmasından kaygı duymaktayız. '8 Mart'ın resmi tatil olması' temel talebi ile mücadele programımızı ilan ettiğimiz bir dönemde, 2009 yılından beri süren bir soruşturma gerekçe gösterilerek kadın yönetici ve üyelerimize yönelik bu ?operasyon? manidardır. Kadına yönelik şiddet, taciz ve cinayetlerin arttığı bir dönemde kadın mücadelesinin öncülüğünü yapan KESK'i engellemeye yönelik bu ?operasyonu? kınıyoruz.?

Eyleme destek veren BDP'li Sırrı Süreyya Önder ise yapılan operasyonları göstermelik olarak niteleyip, operasyonların hukuksuz olduğunu ileri sürdü. Hükümetin politikalarını eleştiren Önder, terör örgütü KCK'ya yönelik yapılan operasyonları kınadı.

Yapılan açıklamaların ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber