Başkentte kar uyarısı: Kar lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkılmasın/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Başkentte bugün başlayan kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceğine dikkat çekerek, kış şartlarına uygun olmayan ve kar lastiği bulunmayan araçlarla trafiğe çıkılmamasını istedi.

Yetkililer, meteorolojiden alınan bilgilere göre, bu sabah başlayan kar yağışının Cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı'nın alarma geçirildiğini belirttiler. 75 kar küreme ve tuzlama aracı ile 30 kamyon üzerinden elle tuz atma ekibi ve bin 100 personelle çalışmaların sürdürüldüğünü bildiren Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şunları söylediler:

?Haftalardır yaptığımız uyarıyı yinelemek istiyoruz. Ankaralı hemşehrilerimizden ricamız, özellikle kar yağışının olduğu günlerde kış şartlarına uygun olmayan araçlar ve lastiklerle yola çıkılmasın. Uygun olmayan lastiklerle yola çıkanlar her türlü önlemini alarak yola çıkanların da hareketlerini engelliyorlar. Bu araçların kayıp kapattıkları yola belediye ekiplerimizin kar küreme ve tuzlama araçları da giremiyor. Böylece, yoldaki olumsuzluk bir kat daha artıyor. Hemşehrilerimizin, bu olumsuz hava şartlarının sürdüğü günlerde uyarıları dikkate alarak, özellikle toplu taşım araçlarını tercih etmelerini rica ederiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber