KESK'ten hükümete meşaleli protesto

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2012 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, terör örgütü KCK kapsamında gözaltına alınan kadın yöneticilerine destek için meşaleli yürüyüş yaptı. Başbakanlığa yürümek isteyen gruba polis izin vermeyince, eylemciler basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 100 kişilik grup, Kızılay'daki YKM Alışveriş Merkezi'nin önünde toplandı. Memur maaşlarını ve terör örgütü KCK soruşturması kapsamında konfederasyonlarına yapılan operasyonları protesto etmek isteyen grup, yakılan meşalelerle, Başbakanlığa yürümek istedi. Polis engeliyle karşılaşan eylemciler, Başbakanlık merkez binasının 50 metre yakınında basın açıklaması yaptı.

Kamu çalışanlarına yapılan zamları eleştirerek konuşmasına başlayan KESK Başkanı Özgen, kamu çalışanlarının ekonomik olarak zor şartlarda olduklarını ve faturalarını ödeyemez durumda olduğunu savundu. KESK olarak kamu çalışanlarına verdikleri mücadelenin devam edeceğini belirten Özgen, önlerinin kesilmek istendiğini iddia ederek, ?AK Parti hükümeti KESK'in bu mücadelesini sindirmek istiyor. 13 Şubat günü konfederasyon ve sendikalarımızın yöneticilerinden 15 kadın gözaltına alındı. Hiçbir baskı ya da gözaltı kadın direnişimizi yükseltmemizi gölgeleyemez. Bir an önce baskılar sona ermeli ve arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır.? dedi.

Açıklamanın ardından Özgen ve beraberindekiler, hükümeti protesto için aldıkları maaş bordrolarını yaktı. KESK'li eylemciler daha sonra meşalelerini söndürerek eylemlerine son verip, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber