Kesintili eğitimle basörtüsü kolaylığı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2012 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmam Hatip Mezunları Derneği heyeti, Başbakan'la hem açık öğretime, hem de Kuran kurslarına aynı anda devam etme ve derse başörtüsüyle girme imkânı sağlayacak eğitim düzenlemesini konuştuklarını iddia etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta İmam Hatip Mezunları Derneği'yle yaptığı görüşmeye ilişkin ilginç iddialar ortaya atıldı. Dernek Başkanı Hüseyin Korkut, zorunlu temel eğitime 4. sınıftan sonra ?açık öğretim? ile devam edilebilmesinin önünü açacak yeni bir düzenleme konusunda Başbakan Erdoğan ile görüş birliğine vardıklarını söyledi. Korkut'un iddiasına göre, 4. sınıftan itibaren ?örgün eğitimi? ortadan kaldıracak düzenleme, önümüzdeki dönem hayata geçecek.

Düzenlemeyle hem açık öğretime, hem de Kuran kurslarına aynı anda devam etme imkanı sağlanırken, derslere baş örtüsüyle girmek isteyenlere yeni alternatifler sunulmuş olacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise düzenlemeye ilişkin bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda kabul edilen 1+4+4+4 şeklindeki kademeli eğitimle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz perşembe günü Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ettiği ÖNDER heyeti ile kademeli eğitim hakkında bir görüşme yaptı. ÖNDER Genel Başkanı Korkut, görüşmeye ilişkin şunları kaydetti:

Önümüzdeki döneme

?Kesintisiz eğitim bizim için olumsuz bir uygulamaydı ve yıllardır bu uygulamanın kaldırılmasıyla ilgili çabalarımız vardı. Bu görüşmede, bu durum gündeme geldi. En son Milli Eğitim Şura Genel Kurulu'nda, 1+4+4+4 şeklinde bir tavsiye kararı çıkmıştı. Bizim önerimiz, yeni bir düzenleme ile hem çıraklık eğitimi, hem imam hatip liselerinin orta kısmı, hem de Kuran-ı Kerim ve hafızlık eğitimi için sistemin, yönlendirmeye, geçişlere izin vererek, kesintili hale getirilmesi idi. Bu konuda Sayın Başbakanımız da 1+4'ten sonra arzu edenlerin açık öğretimden de eğitim alabileceklerini ve olmazsa olmaz şeklinde bir örgün eğitimin dayatılmayacağını söyledi. Ve ?Arkadaşlarımız, düzenlemeyi önümüzdeki döneme yetiştirmeye çalışıyorlar' dedi. Bundan memnun olduk. Bu bizim de öngörümüze yakındı.?

?Kanaat paylaşımıydı'

Konuya ilişkin henüz bir düzenleme yapılmadığını söyleyen Korkut, ?Tasarı, önce Meclis'te Eğitim Komisyonu'na, sonra Meclis Genel Kurulu'na gelecek. Henüz bir düzenleme yapılmış değil, bu orada bir kanaat paylaşımıydı. ?Başbakan garanti verdi' diyemeyiz. Sonuçta yasal bir düzenleme olmadan, nasıl garanti olur? Ancak bir kanaati paylaştık diyebiliriz? diye konuştu.

Korkut, söz konusu düzenlemeyle ilgili Başbakan'la yaptıkları görüşmeye ilişkin CNNTürk'e yaptığı açıklamada ise, ?Başbakan bu düzenlemenin yapılacağı konusunda bize garanti verdi? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise, konuya ilişkin herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Kuran kursuna devam imkânı

Önder'in iddiasına göre; düzenlemeyle bir yılı okul öncesi olmak üzere 13 yıla çıkacak kesintili eğitimin dördüncü sınıftan sonra ?açık öğretim? olarak da devam etmesi kararlaştırılıyor. Bu sayede 5. sınıftan itibaren örgün eğitim olmayacak. Açık ve sertifikasyona göre eğitim gerçekleştirilecek. Bu durumda hem açık öğretime, hem de Kuran kurslarına aynı anda devam etme imkanı ile başlarını örtmek isteyenlere yeni alternatifler sunulmuş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber