Çorum Eğitim Bir Sen şubesinin açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURLAR NET AÇIKLAMASININ TEKZİP METNİDİR

15/02/2012tarihinde internet sitenizde ?Çorum İlMEM'deki usulsüz atamalara cevap dahi yok? başlığı altında yer alan haberdeSendikamız Eğitim Bir Sen'i haksız ve yersiz bir şekilde zan altında bırakanifadelere yer verilmiş, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan birtakımuygulamalar Sendikamıza maledilmeye çalışılmıştır.

ÇorumValiliği İl Mili Eğitim Müdürlüğü Ocak ayında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüemrinde olan öğretmenler ile okul ve kurumlarında çeşitli sebeplerle normfazlası duruma düşen öğretmenlerin isteğe bağlı ve istek dışı olarakatamalarını yapmak üzere duyuruya çıkmıştı. Bu süreçte Sendika olarak buuygulamanın yaratacağı mağduriyetlerle ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü veValilik yetkilileri ile görüşmeler yapmış ve yetkilileri uyarmıştık. Komisyonçalışmalarından önce yapılan tüm çabalara rağmen yetkililer yapacaklarıuygulamadan vazgeçmeyeceklerini bildirmiş ve kararlı bir şekilde komisyonçalışmalarına başlanmıştı.

Sözkonusu atamalar için katılmış olduğumuz komisyon çalışmalarında kararlı ve dikduruşumuzla Valiliğin yapmaya çalıştığı birçok mağduriyetin önüne geçtik.

Komisyonçalışmalarının başlangıcında atamaya tabi tutulacak norm fazlası öğretmensayısı 384, il genelinde ise norm uygulaması kapsamında 1081 öğretmene ihtiyaçolduğu tespit edilmiştir. Komisyon çalışmalarının başladığı 30.01.2012pazartesi gününden itibaren yoğun bir çalışma yapılmış ve tek tek tüm İlgenelinde öğretmenler ve ihtiyaç durumu gözden geçirilmiştir.

Bukapsamda İlimizin eğitim ve öğretmen ihtiyacı, okulların boş geçen dersleri veöğrenci merkezli eğitim anlayışı ön planda tutulmuştur. Ancak öğretmenlerimizinkazanılmış haklarının sistemden kaynaklanan aksaklıklar nedeni ile mağduriyetyaşamalarına müsaade edilmemiştir.

Bukapsamda İl genelinde 384 norm fazlası öğretmenden 214 öğretmenin bulunduklarıyerlerinde görevlerine devam etmeleri sağlanmıştır. Bununla birlikte 170öğretmenin yerlerinde değişiklikler yapılmıştır. Yer değişikliği yapılanöğretmenlerimizden büyük bir bölümü verdikleri dilekçeleri ile istekleridoğrultusunda değerlendirilerek atamaları yapılmıştır. Bunun dışında istek dışıyapılan yer değişiklikleri kapsamında İl ve İlçe merkezlerinde norm fazlasıdurumunda olan öğretmenlerin yine bulundukları merkezlerde boş bulunankadrolara yer değişiklikleri gerçekleştirilerek mağduriyetleri engellenmiştir.

Bulunduklarımerkezlerde ve çalıştıkları yer ve branşları itibari ile atanacak yer vekadroları olmayan öğretmenler için kadrolarının bulunduğu yerlerden daha düşükseviyedeki yerlere atanmaları hususunda mücadele edilerek mağduriyetyaşamalarının önüne geçilmiştir.

Bunarağmen norm fazlası bir kısım öğretmenlerimizin istek dışı olarak re'senatamaları yapılmıştır. İstek dışı ve re'sen yapılan atamalara Sendika olarakonay vermedik. İstek dışı yapılan atamalarda komisyonun oy birliği ile atamakararı vermesine müsaade etmedik. Yetkilisendika olarak atamalarda yaşanacak mağduriyetlerle ilgili olarak komisyonkararına, Anayasa ve yasaların eşitlik ilkesine aykırı olarak verilen haklarınihlali anlamına gelen atama kararlarına muhalefet şerhi koyduk. Komisyontoplantısının hemen akabinde ise basın açıklaması yaparak Valiliğin yapmışolduğu uygulamanın yanlışlığına ve doğacak mağduriyetlere kamuoyunun dikkatiniçektik.

Verilen mücadeleninsonunda yetkili Sendika olarak kararlı ve dik duruşumuz sayesinde üye olupolmadığı ayrımı gözetilmeksizin Valiliğin yapmak istediği ve birçokmağduriyetin yaşanmasına yol açacak norm fazlası 384 öğretmenden 214 öğretmeninistek dışı atamalarına engel olunarak, yerlerinde kalmaları sağlanmış ve büyükbir başarıya imza atılmıştır. Ancak takdir edileceği üzere bütünmağduriyetlerin önüne geçilmesi mümkün bulunmamaktadır. Norm kadro fazlasıöğretmenlerimizin tamamının olmasa bile büyük bir kısmının hakkını teslimettiğimiz bilinmesine rağmen, sanki tasarruf ve söz sahibi Sendikamızimişçesine ortaya çıkan mağduriyetin Sendikamıza izafe edilmeye kalkışılmasıkabul edilemez. Atamasıistek dışı yapılan öğretmenlerimizle ilgili çalışmalarımız bundan sonra dadevam edecektir. Ancak söz konusu yayımlanan açıklamada sendikamızın sesizkaldığını ifade edenlerin süreci takip etmedikleri ve birileri tarafındanyanlış bilgilendirildikleri anlaşılmaktır. Sendikamızı haksız ve yersiz birşekilde zan altında bırakan bu açıklanmaya itibar edilmemelidir.

Öğretmenlerimizeve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Not.-Şerh düşülen tutanak ekte sunulmuştur.

Mustafa A. BAŞBEKLEYEN

EğitimBir Sen Çorum Şube Başkanı

Memur Sen Çorum İl Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber