Başbakan Erdoğan'dan ifade özgürlüğü için talimat

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümit ÇETİN

Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine, terörle mücadale sırasında ifade özgürlüğünün kısıtlanmaması için özel çalışma başlatıldı.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik ve Türkiye'nin AİHM hâkimi Işıl Karakaş başkanlığındaki ilk toplantıda dengenin korunması için önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

BAŞBAKANLIK, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, terörle mücadelede ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının önüne geçebilmek için çalışma başlattı. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik ve Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hâkimi Işıl Karakaş başkanlığında önceki gün ?Terörle mücadelede ifade özgürlüğü konulu' bir çalışma toplantısı yapıldı. İçişleri, Dışişleri, Adalet bakanlıkları, Genelkurmay, Jandarma, Emniyet başta olmak üzere 17 kurum ve kuruluşun temsilcisinin katıldığı toplantı 2.5 saat sürdü. Erdoğan'ın üzerinde hassasiyetle durduğu terörle mücadele ederken ifade özgürlüğünün kısıtlanmaması konusu için ilk olarak Türkiye'nin AİHM'deki hâkimi Işıl Karakaş Ankara'ya davet edildi. Toplantının ana konuşmacısı olan Karakaş, ifade özgürlüğü ile ilgili açılan davalara AİHM'nin yaklaşımını yorumladı. AİHM'nin davalarda terörle mücadele sürerken ifade özgürlüğünün ihlal edilmemesi konusunda net tavrının olduğunu dile getiren Karakaş, Türkiye'nin de bu konuda dengeyi çok iyi kurması gerektiğini söyledi. AİHM'de Türkiye aleyhine açılmış 16 bin dava bulunduğunu, bunların 200'ünün ifade özgürlüğü davası olduğunu anlatan Karakaş, sayıları diğer davalara göre az olsa bile AİHM'nin ifade özgürlüğü davalarına çok önem verdiğini belirtti. Diğer kurum ve kuruluş temsilcilerinin de görüşlerini belirttiği toplantının sonunda Müsteşar Özçelik, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde terörle mücadele sürdürülürken, ifade özgürlüğünün korunması için her türlü önlemin alınacağını ve dengenin sağlanması için son derece kararlı olduklarını söyledi.

Bugün mesaiye başlıyor

İstanbul Medipol Hastanesi'nde, 10 Şubat'ta 2'nci ameliyatını olan 12 Şubat akşamından beri Kısıklı'daki konutunda istirahat eden Erdoğan, bugün partisinin Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki İstanbul İl Başkanlığı Gençlik Kolları Kongresi'ne katılacak. Erdoğan dün de saat 10.30'da Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'i kabul etti ve 1.5 saat görüştü. - Mustafa KÜÇÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber