Açığa alınan genetikçi okul müdürüne tepki/ Video

Haber Giriş : 21 Şubat 2012 16:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzurum'da "Huzur" toplantısındaki sözleri nedeniyle açığa alınan okul müdürüne öğrenciler ve veliler tepki gösterirken, bir öğrenci de müdürün kendilerini darp ettiği iddiasında bulundu.

Dün düzenlenen "Huzur" toplantısında "Emniyette suçluların kanını alıp gen haritası çıkarsınlar. Çocuk doğduktan sonra analizi yapılsın. Vatana, millete, bu ülkeye zararlıysa yürümeden yok edilsin" diyen Dumlupınar Okulu Müdürü Mustafa Aydın'a öğrencileri ve veliler tepki gösterdi. Aydın'ın başka bir yere gönderilmesi talebinde bulunan bazı veliler, kendisinin sinirli birisi olduğunu belirtti. Öğrencilere karşı agrasif tutum sergilediğini ifade eden veliler, "Bu sözleri sarf eden idareci müdür

istemiyoruz" dedi.

Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın'ın kendisini ve başka öğrencileri de tekme tokat dövdüğünü ileri süren 7. sınıf öğrencisi ise dalp edildikleri iddiasında bulundu. Okulların yeni açıldığı dönemlerde yaramazlık yaptıkları için müdür tarafından tekme tokat dövüldüğünü ileri süren öğrenci, "Müdür yardımcısı elinden almasaydı bizi felç edecekti. Çok kötü dövüyor. Öğrencilere küfür ve hakaretler yağdırıyor" dedi.

Öte yandan, bazı veliler de okulun bulunduğu mahallede oturmalarına rağmen müdürün ayrımcılık yaparak çocukları okula kayıt yaptırmamak için gereksiz bahaneler öne sürdüğünü söyledi.


OKUL MÜDÜRÜNE EĞİTİM CAMİASINDAN TEPKİ

Erzurum'da Emniyet Müdürlüğü'nün okul yöneticileri ve mahalle muhtarlarına yönelik düzenlediği, 'Huzur Toplantısı'nda suçlu çocukların suç genetiğinin çıkartılmasını ve doğduktan sonra öldürülmesini talep eden okul müdürüne eğitim camiası tepki gösterdi, eğitimcilerin faşist zihniyet taşıyamayacağı belirtildi.

Erzurum Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, Yakutiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün dün düzenlediği huzur toplantısında, doğduktan sonra çocukların kan örneğinin alınıp suç genetiğinin çıkartılmasını ve suçlu çocukların öldürülmesi gerektiğini söyledi. Aydın'ın bu açıklamalarının kamuoyundan büyük tepki alması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Aydın, görevden alındı, ancak tepkiler sürüyor.

Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Numaralı Şube Başkanı Zinnur Şimşek, bir eğitimcinin çocukların öldürülmesinden ve faşistçe söylemlerde bulunmasının eğitim camiasını derinden yaraladığını söyledi. Şimşek, söz konusu müdürü kınadıklarını dile getirdi. Okul Müdürü Aydın'ın konuşmalarını 'hastalıklı bir ruh halinin hezeyanı' olarak değerlendiren Şimşek, "Hepimizi üzen, derinden yaralayan hiç bir eğitimciye, insana yakıştıramadığımız bir beyanda bulunmuş okul müdürü arkadaşımız, bunu şiddetle kınıyoruz. Bu hastalıklı insanın ruh hezeyanıdır. Biz eğitimciler olarak görevimiz öldürmek değil, yaşatmak olmalı. Hiç kimse annesinden, babasından veya doğduğunda suçlu doğmaz. Onu suçlu yapan sosyal çevresidir. Sosyal çevresi kişiyi şekillendirir. Biz bu kafaları 20'inci asır başlarında Hitler Almanyasında, Mussuloni İtalyasında insanların yok edildiğini görmüştük. Görüyoruz ki hala 21. asırda Hitler ve Mussoloni kafasını taşıyan insanlar yer almakta. Böyle bir insanın eğitim camiasında yer alması tehlikelidir. Üzüntülüyüz. Eğitim Bir- Sen olarak bu davranışı şiddetle kınıyoruz." dedi.

Türk Kadınlar Birliği Erzurum Şubesi Başkanı Sevim Çebi de bir eğitimci, anne olarak Mustafa Aydın'ın konuşmasından huzursuz ve tedirgin olduğunu söyledi. Çebi, çocukların yaşamasından, yaşatılmasından yana olduklarını dile getirerek, "Bir öğretmenin ölümden, öldürmekten, bahsetmesi tüyler ürpertici bir şey. Üzüldük, eğitimci arkadaşımızı konuşmasından ve düşüncelerin dolayı kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, bir eğitimcinin şiddet ve nefret içerikli konuşma yapmasını esefle karşıladıklarını söyledi. Güzel, eğitimcinin görevinin insanları öldürmek değil, eğitmek ve yaşatmak olduğunu vurguladı.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda Erzurum valiliğinde açığa alınan Mustafa Aydın'nın mesleğe 1983 yılında Sosyal Bilgiler öğretmeni olan Yozgat'ın Çekerek ilçesi Kadı Şehri Lisesi'nde başladığı belirtildi. Daha sonra doğum yeri olan Tortum'da şube müdürlüğü görevinde bulunan Aydın 2005 yılında Erzurumlu Emrah İlköğretim Okulu'na müdür olarak atandı. 5 yıl burada görev yapan Aydın 2 yıl önce rotasyonla Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda göreve başladı. Aydın'ın 2004 yılında başarılı sicilinden dolayı terfi aldığı ve hiç bir disiplin cezası almadığı kaydedildi. Dumlu'nun yakın çevresine malum konuşmasının yanlış anlaşıldığının ve amacını aştığını ifade edildiği öğrenildi.

İŞTE O KONUŞMA

"2 yıldır Dumlupınar İlköğretim Okulundayım ve döner bıçağını orada gördüm ben. O bıçağa kafayı takmayalım, şu 30 yıllık bıçak(elindeki çakısı) benimle beraber. Bunun bir zararı yoktur. Döner bıçağı ile bunu birbirine karıştırmayalım. Benim tespitlerim şunlar; Okulumun bulunduğu 500 metrelik mesafede 4 tane hurdacı var. Çocuklar genelde hırsız. Çocuklara ben derim devamlı anneniz yoğurt mayalıyor mu mayalıyor, yoğurt bozuksa mayası bozuktur aile ne ise çocuk odur kesinlikte. Bir diğer şey. Bulunduğum çevreyi sokak sokak dolaştım kullanılmayan çok ev var. Belediyeye söyledim şu uçuk evleri yıkıp kaldırın... Analar ne kadar kültürlü olursa yetişecek nesil de o kadar kültürlüdür. Diğer bir konu İngiltere'de okullarda şiddettin dozunu ayarlamak için bir takım tartışmalar yapılıyor. Bir diğer şey, Amerika'da ve Brezilya'da ya da Arjantin miydi neydi emniyeti suçlu çocuklara 'nasıl şiddet uygulamayalım' okudum. En önemli tespitim şu suça meyilli çocukların yüzde 90'ının ailesi geçimini sosyal yardımlaşmadan karşılıyor. Merak ettiğim bir şey daha var yıllar önce Brezilya'da sokak çocuklarını yok etmek için örgüt kurulmuş bu size anormal gelebilir ama ben şunu istiyorum tıp bu kadar gelişti yüz nakli yapılıyor. Emniyette suçluların kanını alsınlar, gen haritası çıkarsınlar çocuk doğduktan sonra analiz yapılsın vatana, millete bu ülkeye zararlı ise yürümeden yok edilsin."

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber