Diyanet'in, personeline verdiği disiplin cezaları YOK hükmünde mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği 22 Şubat 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Söz konusu yönetmeliği eski yönetmelikle kıyaslamak istedik. Ancak mevzuat sisteminde eski yönetmelik bulunmuyordu. Diyanet'in kendi sitesine baktık. Burada ise sadece Bakan onayıyla yürürlüğe konulmuş bir yönerge ile disiplin işlerinin yürütüldüğünü fark ettik. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2012 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 Nisan 2005 tarihli haberimizde "Hangi Yönetmelikler Resmi Gazetede Yayımlanır?" başlığı altında, Resmi Gazetede yayımlanacak olan yönetmelikler konusunu ele almıştık.

Bu haberde; 3011 sayılı "Resmi Gazetede Yayımlanacak Olan Yönetmelikler Hakkında Kanun"un gereğince personele dair tüm yönetmeliklerin Resmi Gazetede yayımlanması zorunluluğuna dikkat çekmiş ve Büro Emekçileri Sendikasının açtığı dava sonrasında "Türkiye İş Kurumu Ek Ödeme Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin" sadece bu nedenden dolayı Danıştay Onbirinci Dairesince iptal edildiğine dikkat çekmiştik.

Diyanet İşleri Başkanlığının 6 yıl önce yaptığımız uyarıyı bugün fark ettiği anlaşılmaktadır. Ancak bu yeni fark ediş, Diyanet İşleri Başkanlığının, bugüne kadar, olmayan bir disiplin yönetmeliğine göre işlemler tesis ederek disiplin cezaları verdiği gerçeğini değiştirmemektedir. Başkanlığın ve müftülüklerin verdiği tüm disiplin cezaları, bu anlamda tartışmalı ve hukuk düzleminde bize göre YOK hükmünde olmalıydı. Diğer yandan, verilen disiplin cezalarına 60 gün içinde dava açılması zorunluluğundan dolayı, bugüne kadar dava açmamış olanlar için yapılacak bir şey yoktur. Ancak 22 Şubat 2012 tarihinden geriye doğru 60 gün içinde hakkında bir disiplin soruşturması açılmış personelin, söz konusu disiplin cezasına dava açarkan sadece bu gerekçeyi belirtmiş olmsaı dahi, bize göre, işlemin iptal nedeni olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber