Türkiye Barolar Birliği 28. Olağan Genel Kurulu Antalya'da başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2005 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Barolar Birliği 28. Olağan Genel Kurulu Antalya'da başladı. Gazetecilerin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Abdullah Öcalan'ın yeniden yargılanması yönündeki tavsiye kararı hakkındaki sorularını cevaplandıran Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, "Sonuçta bu davalar bize gelecektir, hakim ve savcıları etkilemek istemem" dedi.

Talya Convention Center'deki genel kurulun ilk gününe Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya ile 75 barodan 360 delege katıldı. Halen Türkiye Barolar Birliği Başkanı olan Av. Özdemir Özok ile Sadık Erdoğan ve Sahir Bafra, başkanlık için yarışıyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, genel kuruldan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abdullah Öcalan ile ilgili sorulara cevap vermekten kaçınan Nuri Ok, "Sonuçta bu davalar bize gelecektir, hakim ve savcıları etkilemek istemem. Yorum yapmam doğru olmaz. Önlerine geldiğinde, mutlaka özgür ve bağımsı olarak, yasaya ve hukuka uygun karar verecekler" diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği 28. Olağan Genel Kurulu'nun yarınki bölümünde; Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçimi, Yönetim Kurulu için 10 asil, 10 yedek üye seçimi; Disiplin Kurulu için 7 asil, 7 yedek üye seçimi ve Denetleme Kurulu için 3 asil, 3 yedek üye seçimi yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber