İşte geleceğin meslekleri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2005 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Küreselleşme ve teknolojik gelişmelerde yaşanan hızlı değişim; ekonomi, iş dünyası ve sektörlerde yeni iş sahaları ortaya çıkarıyor. Yeni ekonomi ile birlikte meslek ve kariyer dünyası kendini yeniliyor. Firmalar, piyasa başarıları, yıl sonu kârlılık oranları ve hedefleri ile değerlendirilmeye alınıyor. Değişim süreciyle değişimi yakalayabilen uzman insan gücüne ihtiyaç giderek artıyor... Araştırmalar önümüzdeki yıllarda, gıda sektöründe mühendislere olan ihtiyacın hızla artacağını ortaya koyuyor. Tüketicinin teknolojik gelişmelere yönelik taleplerinin bu sektörleri etkileyeceği öngörülüyor.

Gıda canlanıyor
Geçmişte, gıda sektörü çok fazla teknoloji gerektiren bir sektör olmamasına rağmen, günümüzde tüketicilerin hijyen standartları yüksek ortamlarda üretilmiş sağlıklı ürünleri talep etmeleri bu sektörde ileri teknolojiyi gerekli kılıyor. Bu gelişmeler, ileriki yıllar içinde biyoteknolojinin etkisini artırarak üçüncü nesil ürünlerin üretilmesine sebep olacağını gösteriyor. Araştırma ayrıca, önümüzdeki yıllarda elektronik medyanın daha da ön plana çıkacağını ortaya koyuyor.
Gelecekte, finans ve sigorta sektörünün hayat ve sağlık sigortası boyutunda, Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde önem kazanacağı da beklentiler arasında.

Uzaya ilgi var
Bilgi teknolojileri ise önümüzdeki yıllarda, Türkiye, AB ülkeleri ve Amerika'da yeni eleman istihdamına ihtiyaç duyulan sektörler arasında kalmaya devam edecek. Bütün dünya ülkeleri, gelişen yeni teknolojik çalışmalar ve özellikle uzay biliminde alınan yeni yollarla birlikte, uzaya yolculuğu ilgi alanı olarak benimseyecek ve bu alandaki çalışmalar, artan ilgi ile birlikte gelişecek. Değişim gösteren ve tüketici talepleri doğrultusunda şekillenen bir diğer sektör de perakendecilik olacak. Bu alanda hizmetin kalitesi ön plana çıkarken, firmaların başarısında hız ve müşteri memnuniyeti de giderek artan bir şekilde sektörde belirleyici rol oynayacak.

Sağlık parlayacak
Araştırma sonuçlarına göre sağlık, yıldızı parlayacak sektörler arasında yer alıyor. Estetik cerrahi, psikiyatri, diyetisyenlik, koruyucu aile hekimliği en popüler alanlar olarak ortaya çıkıyor. Dijital ekonomiyle birlikte iş ilişkileri ve buna bağlı olarak çalışan işveren ilişkileri de değişiyor. 21. yüzyıl yöneticisi; teknolojiye ve yeniliğe meraklı, küresel düşünebilen, farklı kültürlerden insanlarla çalışabilen, iletişim kanallarını açık tutan, kişisel gelişime ve eğitime önem veren, motive eden yapısıyla ön plana çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber