Muğla polisine 'Turizm, Suç ve Terörizm' konulu konferans

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2005 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Turizm, Suç ve Terörizm" konulu konferans veren ABD Tourısm&More Danışmanlık Şirketi'nden Dr. Peter Tarlow, teröristlerin en büyük ilgi alanlarının turizm alanları olduğunu söyledi.

Muğla Üniversitesi Ahmet Altıntaş Konferans Salonu'nda Muğla İl Emniyet Müdürlüğü personeline konferans veren Dr. Tarlow, suç ile terörizmi birbirinden ayırmak gerektiğini söyledi. Suçun ekonomik şartlardan, terörizmin ise politik şartlardan oluştuğunu belirten Dr. Tarlow, "Terörizm, suçlardan farklıdır. Terörizm genellikle politiktir ve işi yaptıklarında kahraman olduklarına inanırlar. Teröristlerin en büyük ilgi alanları arasında turistik yerler vardır. Bu, dünyanın her yerinde böyledir. Terörizmin yoksulluk ve eğitimle hiç ilgisi yoktur. Teröristlerin yüzde 80'i mühendistir. Bu demek değildir ki mühendisler teröristtir. Sadece teröristlerin yüzde 80'i mühendistir" dedi.

Suçlunun pazarlık etme şansı bulunduğunu ifade eden Dr. Tarlow, "Terörist pazarlık etmez. Direk 'ben seni öldüreceğim' der. Fakat suçlu pazarlık eder. Terörizmde eğer kadın iseniz ve çok para kazanıyorsanız bu, bir terörizm sebebidir. Eğer insanları değerlendirirken, din, dil ve ırk gözetiyorsanız, bir terörizm sebebidir. Türkiye terörden çok çekti. Medeni bir toplum istemeyen ülkeler, Türkiye'yi teröre kurban ettiler" şeklinde konuştu.

Turistik yörelerde en iyi polisin, yabancı dil bilen polis olduğunu söyleyen Dr. Peter Tarlow, "Dünyanın birçok yerinde turizm odaklı polisler vardır. Bunlar en az 2 yabancı dil bilir. Bir polis, görevinin dışında da turistlere yardımcı olmak zorundadır. Yaşlı polisler, genç polislere oranla daha toleranslı olurlar. Polis, sorunun bir parçası olmak yerine, çözümün parçası olmak zorundadır. Turistik yörelerde en iyi polis, yaşlı ve yabancı dil bilen polislerdir. Çünkü yaşlı polisler daha tecrübeli ve daha toleranslı olurlar" dedi.

Konferans sonunda Muğla İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, Dr. Peter Tarlow'a plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber