Hatay'da ihale yolsuzluğu operasyonu: 11 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2012 12:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hatay'daki bazı kurumlarının ihtiyacını karşılamak için açılan ihalelerde, kamu kurumlarını zarara uğrattığı iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullar ile Antakya Devlet Hastanesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin kalorifer yakıt ihtiyacını karşılamak amacıyla ihale ile akaryakıt alımı yapıldığı, ihaleyi üstlenen firma ile adı geçen kurumların ihale kabul komisyonu üyelerinin birlikte hareket ettiği yönünde yapılan ihbar üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında, tonlarca eksik akaryakıt teslimi ve kabulü ile kamu kurumlarını zarara uğrattığı belirlenen kişilerle ilgili fiziki ve teknik takip çalışması yapıldığı kaydedilen açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürülüğü tarafından yapılan operasyonda, 10 kamu görevlisi ile ihaleyi üstlenen firmanın 6 görevlisi hakkında şüpheli işleminin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, ifade alma ve yakalama işlemlerinin devam ettiği soruşturma kapsamında, 11 kişinin gözaltında olduğu ve soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber