Cıva mağduru öğrencilerin sayısı arttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2012 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Karahasanuşağı köyünde meydana gelen civa zehirlenmesinde 221 kişi zehirlenme belirtisiyle tedavi altına alındı.

Elbistan'a bağlı Karahasanuşağı köyünde 29 Şubat'ta ortaya çıkan civadan zehirlenme vakalarında şimdiye kadar 221 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Çoğunluğu çocuk olmak üzere 81 kişi Gaziantep'e sevk edildi. Gaziantep'te tedavisi devam edenlerden 3'ünün taburcu edildiği, diğerlerinin de durumlarının iyiye gittiği aktarıldı.

Köye gönderilen sağlık ekibinin yaptığı çalışmalar sonunda bölgede cıva zehirlenmesi belirtisi veren herkes tedavi altına alınıyor. Ayrıca Karahasanuşağı köyüne taşımalı eğitimle giden Tapkırankale köyünden birkaç kişinin de cıva sebebiyle tedavi altına alındığı ifade edildi.

Göksun'a bağlı Tombak köyünde, Kilis'te ve Konya'da yaşanan cıva zehirlenmesi vakalarına Afşin'de de rastlandığı öğrenildi. Elbistan Devlet Hastanesi'ne sadece Elbistan değil Afşin'den de gelenler olduğu belirtildi. Kabaağaç köyünde cıvayla temas eden ya da aynı ortamda bulunan bazı öğrenciler tedavi altına alınırken bir öğrenci de Elbistan Devlet Hastanesi'ne getirildi. Zehirlenmelerle ilgili adli ve idari takibin sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber