Adalet Bakanlığı: Silivri cezaevindeki tecevüz soruşturması devam ediyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mart 2012 18:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bugün bir gazetede yer alan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür.

Silivri 5 Nolu Ceza İnfaz Kurumu'nda "çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklu D.A. 04/10/2010 günü acil çağrı butonuna basmıştır. Bunun üzerine koğuşa giden infaz ve koruma memurları; D.A.'nın, aynı koğuşta kalan tutuklulardan F.T.'nun kendisini elle taciz ettiğini ve M.A.U., İ.F ve S.T.'ın da kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini beyan etmesi üzerine, iddia tutanak altına alınmış adı geçen de tedbir amaçlı olarak F-3 tekli koğuşuna alınmıştır.

Aynı gün idari tahkikata başlanmış, bilahare adli tahkikata da geçilmiştir. İdari tahkikat sonucunda, olaya karışan mahkumlara gerekli disiplin cezaları verilmiştir.

Adli tahkikat sonucunda rapora sevkedilen D.A.'nın 04/10/2010 tarihli uzman doktor tarafından mağdurun ifadesini doğrular nitelikte bir rapor tanzim edilmiştir.

D.A., 04/10/2010 günü Kurum 2. Müdürü tarafından alınan ifadesinde de özetle; ?kendisine 14 yaşında iken ismi Ş.veya Ç. olan birisinin tecavüz ettiğini, onunla olan ilişkisinin yaklaşık 4 yıl sürdüğünü bu ilişkisini koğuş arkadaşlarından bazılarına anlattığını, kendisinden 3-4 ay önce koğuşa gelen M.D.'in zorla etek giydirerek tecavüz ettiğini, M.D.'den sonra ise V.O., M.A.U, S.T., İ.F., E.Ç., F.T. ve S.Y.'ın değişik tarihlerde döverek taciz ve tecavüzde bulunduklarını, 'kendisine yaptıklarını ailesine söylemekle tehdit ettikleri' için de idareye haber veremediğini, ayrıca geçmişte kendisinin bu tip ilişkilere rızasıyla girdiğini de? dile getirmiştir.

Kurum idaresi tarafından 04/10/2010 tarihinde ifadeleri alınan koğuş arkadaşları S.T., S.Y., F.T., İ.F., E.Ç. ve M.A.U suçlamaları kabul etmezken, tanık olarak beyanları alınan M.D, A.T., M.A. ve Ü.B. ise D.A. doğrular yönde beyanda bulunmuşlardır.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma halen devam etmektedir. Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek darp ve fiili livata yönünden ayrıca psikatry uzmanına sevk edilerek beden ve ruh sağlığı yönünden rapor alınması için beklenilmektedir.

Bu arada, 21/02/2011 tarihinde müşteki D.A., Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe vererek şikayetçi olduğu koğuş arkadaşları hakkındaki şikayetini geri almıştır. Ancak adı geçenin iddialarına ilişkin soruşturma halen Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2010/5812 soruşturma numarasında devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber