Aksaray tarımda örnek oluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'da tarıma verilen önem her geçen gün artarken, çevre il ve ilçelerden yetkililer şehre gelerek yetiştirilen tarım ürünleri hakkında bilgi alıyor.

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, Aksaray'a gelerek tarım ve hayvancılık alanında bilgi aldı. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak'ı makamında ziyaret eden Şereflikoçhisar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, asıl geliş amaçlarının Aksaray'da oldukça yoğun üretilen yağlık ayçiçeği hakkında bilgiler almak olduğunu belirterek, ?Biz çiftçilerimize alternatif bir ürün olarak yağlık ayçiçeğini önerdik. Biz bin dekar kadar ekilmesini beklerken yoğun bir talep oldu ve 10 bin dekar kadar müracaat yapıldı. Bunun 2 bin dekarı sulu, diğer 8 bin dekarı kuru. Onun için, kuru da nasıl yetiştirebiliriz, bunu nasıl pazarlarız araştırması için bu üründe örnek il olan Aksaray'a geldik? dedi.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, Aksaray'ın tarımda Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu dile getirdi. Koçak, ?Biz her zaman çevre illerimizdeki ilçelerimizdeki tarımla uğraşan bütün sivil toplum örgütlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz ve olacağız. Dünyanın parlayan yıldızı Türkiye, Türkiye'nin de tarımda parlayan yıldızı Aksaray olacak. Bu sözümüzün de arkasındayız. Tarımla ilgili ne varsa, ne türlü bilgi teknoloji varsa ilimize getireceğiz.?diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber