Liderler, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümünü kutladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 91. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Liderler de bu kapsamda tebrik mesajları yayımladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yayımladığı mesajında kurtuluş savaşındaki mücadeleye değinerek, "İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında Mehmet Akif Ersoy'un azmine de vurgu yaparak, "O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu'yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur." ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek de yayımladığı mesajında, İstiklal Marşı'nın zamanlamasına dikkat çekerek ''İstiklal Mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir' dedi.

Başbakan Erdoğan ise mesajında, "İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşımaktadır." ifadesini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, Milli mücadele ruhuna vurgu yaparak, "milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşı'mızın mısralarında bulmuştur." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajında ise "O gün, o koşullarda Korkma demek bugüne de ışık tutan bir mesajdır. Bu mesaj, nerden ve kimden gelirse gelsin zorbalığa boyun eğilmemesini isteyen bir mesajdır" ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber