Giresun'da okullar, tatil günlerinde halka açılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2012 13:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Giresun Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Okullar Hayat Olsun" projesi ile okulların mesai saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında Giresun halkının hizmetine açılacağını söyledi.

Akkurt, Giresun Valiliği'nde "Okullar Hayat Olsun" projesinin değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Giresun Belediyesi ile eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin Giresun Belediyesi ile işbirliği yapılarak velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması için "Okullar Hayat Olsun" projesinin uygulanması için protokol imzaladıklarını söyledi. Protokol çerçevesinde projenin uygulanmasına devam edildiğini kaydeden Akkurt, "Okulların, okul saatleri dışında da açık tutulmasının nedenleri değerlendirildiğinde yetersiz yararlanma ilk neden olarak karşımıza çıkmaktadır. Okullardan eğitim dönemleri dikkate alındığında gündüz saatlerinin ancak yüzde 30´u civarındaki kısmında yararlanılmaktadır. Geri kalan saatlerde ve akşamları ise kıt kaynaklarla yapılan bu milli servet atıl kalmaktadır. Okullardan okul saatleri dışında da yararlanılması gereğinin ikinci nedeni, aslında çoğu yerleşim yerinde okul binalarının, eklentilerinin (spor salonu, kütüphane) ve bahçelerinin tek ve en büyük ortak kullanım alanı olmaları, halka hizmet üretilebilecek bu büyüklükte başka fiziki kapasitenin bulunmamasıdır." dedi.

"Bu projenin amacı okulların örgün eğitim dışındaki zamanlarda belediyelerle işbirliği içinde topluma hizmet sunan merkezler haline dönüştürülmesi ve kamu yönetimi aygıtı olan merkezi ve yerel idarelerin kaynak ve imkanlarını işbirliği içinde halkın hizmetine sunmasıdır." diyen Akkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin Giresun Belediyesi ile işbirliği yapılarak velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılacak. Okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer 'Hayat Boyu Öğrenme Merkezi' ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren 'Yaşayan Güvenli Alanlar' haline dönüştürülmesi amaçlanmıştır. Ayrıca, protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek Orman Bölge Müdürlüğü , Giresun Belediye Başkanlığı ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçelerinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi hedeflenmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber