Şimşek: Kadının işgücünü arttırmak için bir dizi önlem aldık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kadının iş gücüne katılımını artırmak için bir dizi önlem aldıklarını söyledi. Bu önlemler sayesinde geçen yıl 510 binden fazla kadının iş ve aş imkanı bulduğunu aktaran Şimşek, AK Parti'nin kadın örgütlenmesinin dünyada çok özgün ve farklı bir yerde olduğuna işaret etti.

Bakan Şimşek, AK Parti Gaziantep Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en değerli varlığının beşeri sermayesi, insanı olduğunu ifade etti.

AK Parti hükümetleri döneminde kadının iş gücüne katılımını artırmak için gerek eğitim anlamında gerekse istihdam anlamında bir çok tedbir aldıklarını hatırlatan Şimşek, bu tedbirlerin etkisini göstermeye başladığını ve geçen yıl 510 binden fazla kadının iş ve aş imkanı bulduğunu kaydetti.

Şimşek, gelinen noktanın hükümetin aldığı tedbirler sayesinde olduğunu belirterek, ''O nedenle kadın bizim için çok değerlidir, önemlidir. Teşkilatlarımız da önemlidir. Seçim boyunca kardeşlerimizle çok yakın çalıştık. Kendilerine teşekkür ediyoruz.'' diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise 2023 vizyonuna ulaşmak için güçlü toplum olmak zorunda olduklarını ifade etti. Güçlü toplumun güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü milletle olabileceğine dikkati çeken Şahin, ''Hep beraber el ele vereceğiz. Gönlümüzü birbirimize açacağız. Gönül darlığına yer olmadığını gördük, gönlümüzü açtığımız zaman herkese yer olduğunu da gördük.'' dedi.

Gaziantep'ten bütün dünyaya seslendiğini ifade eden Şahin, "Kadın eğer hoşgörü ise kadın eğer kardeşlikse, merhametse, şefkatse bu yetmez. Aynı zamanda kadın dağ gibi güçlüdür. Çınar gibi ulu ve umutludur. Bugün bu hareket eğer 10 yıl sonunda güçlü bir şekilde yoluna devam ediyorsa, kadınlar bu harekete gönül verdiği için, el koyduğu için, yüreğini koyduğu için ve bedenini koyduğu için bugün bu hareket güçlenerek devam ediyor. Biz geldiğimiz noktayı çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Milletvekili ve kadın sıfatı ile Anadolu'nun kadınlarını temsil etmekten her zaman büyük bir onur ve şeref duyduğunu söyleyen Şahin, bulunduğu makamın büyük bir sınav olduğunu ve kendisine büyük bir emanet olduğunu, makam büyüdüğü zaman da hesabın büyüdüğünü bilerek hareket ettiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber