Sözleşmeli öğretmen uygulaması Ankara'da da protesto edildi

Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Ankara Şubeleri, sözleşmeli personel alımına ilişkin tepkilerini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e dilekçe göndererek iletti.
Kızılay PTT Şubesi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen Ankara Şubeleri üyesi grup adına 4 No'lu Şube Başkanı Dursun Öcal bir basın açıklaması yaptı. Öcal, 5 Mayıs 2005 tarihinde ülke genelinde yaptıkları eylemlerde "sözleşmeli personel alımına" yönelik tepkilerini ortaya koyduklarını belirterek, ancak aradan 20 gün geçmesine rağmen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eğitim çalışanlarını rahatlatacak bir tek açıklama yapmadığını söyledi. Bakan Çelik'in, eğitim çalışanlarının tepkilerini duymak ve cevap vermek zorunda olduğunu ifade eden Öcal, "Eğitimde bir başarı bekleniyorsa, bunun ilk adımı, eğitim çalışanlarının huzurunu sağlamak olmalıdır. Sayın Bakanımızı ikna etmek, eğitim çalışanlarının sözleşmeli personel alımı konusundaki düşüncelerini anlatmak için dilekçeleri bugün milli Eğitim Bakanlığı'na gönderiyoruz" dedi.

Türkiye genelinde toplanan binlerce dilekçenin bütün illerde yapılan basın açıklamalarıyla Milli Eğitim Bakanlığına gönderileceğini vurgulayan Öcal, "Umut ediyoruz ki, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bu tepkileri görür ve eğitim çalışanlarının taleplerini göz önünde tutarak bir açıklama yapar. Yanlıştan dönmenin büyük bir erdem olduğuna inanıyoruz" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevinin, çalışanlarının hak ve hukukunu korumak olduğunu vurgulayan Öcal, eğitim ve öğretimin başarılı bir şekilde sağlamak için gerekli öğretmen alımını yapmanın da Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevleri arasında olduğunu belirterek, "Sayın Çelik, kendisine verilen bu sorumluluğu taşımalı ve sözleşmeli personel yerine, kadrolu öğretmen talep etmelidir. Aksi bir davranış iç hukukumuzu ve milli eğitim mevzuatın hiçe saymaktır" ifadesini kullandı. Geleceği güvenle bakamayan, yarından emin olmayan sözleşmeli öğretmenlerle Türk Milli Eğitimini geleceğe taşımanın mümkün olmayacağını iddia eden Öcal, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın işi, bugünü kurtarmak, hukuksuzluğu hukuk yapmak değildir. Dolayısıyla Sayın Bakanı çalışanlarına sahip çıkmaya, hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

190 bin gencin kadrolu olarak atama beklerken 30 bin sözleşmeli öğretmen alımını asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Öcal, Türk Eğitim-Sen olarak her zeminde, bu çağdaş kölelik anlayışını yerden yere vurarak bu anlayış değişene kadar her türlü mücadeleyi ortaya koyacaklarını ve yargı haklarını kullanacaklarını belirtti.
Yapılan basın açıklamasın ardından eylem dilekçelerin postalanmasıyla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber