Türk Eğitim-Sen OMÜ Rektörünü istifaya davet etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı çeşitli sendika üyeleri, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ı istifaya davet etti.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Samsun Şubesi binasına asılan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ı kınayan sözler içeren pankart, dün akşam polis tarafından kaldırılırken, olayla ilgili olarak Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Koçak, Samsun Adliyesi'nde savcıya ifade verdi. Türkiye Kamu-Sen Samsun Temsilcisi İsmet Çiftçi ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların yöneticileri, Hamdi Koçak'a destek amaçlı Samsun Adliyesi'ne geldi. Hamdi Koçak'ın savcıya ifade vermesinin ardından adliye binası önünde basın açıklamasında bulunan sendika üyeleri, Prof. Dr. Ferit Bernay'ı istifaya davet etti.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Hamdi Koçak, Rektör Prof. Dr. Bernay'ın üniversitede 81 araştırma görevlisinin görevlerine son vermeye çalıştığını ileri sürerek, bu olaya tepki olarak sendika binasına pankart astıklarını söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi İsmet Çiftçi, yaptığı açıklamada, Rektör Ferit Bernay'ı istifaya davet etti. Çiftçi, "OMÜ, Samsun'da 5 yıldır bir zulüm uyguluyor. Sayın Rektörü istifaya davet ediyorum. TV kanallarında üniversitenin döner sermayesinin arttırıldığını söylüyor. Samsun OMÜ hangi projeyi üreterek döner sermayeyi arttırmıştır? Sadece üniversite hastanesini para kesen darphaneye çevirdi. Milletin film günlerini tehir ederek, randevu vermeyerek, peşin parayla paralı film çekerek üniversitenin döner sermayesini arttırmıştır" dedi.

Dün akşam pankarttın kaldırılması olayına tepki gösteren İsmet Çiftçi, "Sayın Valimiz Mustafa Demir, Emniyet Müdürümüz Mustafa İlhan ve Cumhuriyet Başsavcımız Ahmet Gökçınar'ın bu olayı yeniden değerlendirmelerini talep ediyorum. Biz 81 arkadaşımızın değil, tüm Türkiye'deki üyelerimizin ve kamuoyunun haklarını aramaya devam edeceğiz. Bu konuda kimsenin bizi yıldırmaya gücü yetmez. Sayın Rektör Bernay'ı kınamayı çok az buluyorum. Samsun'un bu konuda rahatlatması için kendisini istifaya davet ediyorum. Bu konuda Türk Eğitim-Sen'in astığı pankartı Sayın Valimize müracaat ederek, Samsun'un her yerine asacağız. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın. Bu mücadele devam edecek" dedi.

endikacıların yakalarına, Rektör Ferit Bernay'ı istifaya davet eden yazı asması dikkat çekti. Basın açıklamasının ardından sendikacılar olaysız bir şekilde dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber