Şırnak'ta çatışma: 5 özel harekat polisi şehit oldu/ Video

Haber Giriş : 21 Mart 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyona ilişkin, ''Bana intikal eden bilgiye göre maalesef 5 polisimizi kaybettik, özel harekat personeli şehidimiz var'' dedi.

Bakan Şahin, şehit cenazelerine katılmak için geldiği Ordu'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Sabahleyin saat 10.00-10.20 sularında bir temas sağlandı. Jandarmamız, polisimiz ve özel harekat unsurları ile teröristler arasında karşılıklı yaralamalar oldu. Sıcak temas halinde devam ediyor. Yaralılarımız var. Bana intikal eden bilgiye göre maalesef 5 polisimizi kaybettik, özel harekat personeli şehidimiz var. Olay yerindeki temas halen devam ettiği, bir müddet daha devam edeceği anlaşıldığı için nihai duruma ilişkin başka bilgi verme durumumuz yok.''

Şahin, ''Bahar aylarının gelmesiyle terör olaylarında bir artış olup olmadığı'' yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

''Teröristin baharı yazı olmaz ama burada terörist saldırısından çok istihbarata dayalı olarak güvenlik güçlerimizin terörist grubun bulunduğu mağara ve çevresini kuşatması söz konusu. Operasyonlar devam ediyor.''


Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada, 4 Özel Harekat Polisinin şehit olduğu öğrenildi.

Şırnak ile Silopi arasında bulunan Cudi Dağı'nda operasyona çıkan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensupları tarafından pusu kuruldu.

Açılan ilk ateşle 4 Özel Harekat mensubu şehit oldu. Bölgede çatışmaların sürdüğü öğrenildi.


İLK GELEN ÇATIŞMA HABERLERİ

Şırnak'ta PKK ile çıkan çatışmada 3 asker yaralandı.

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada, bir uzman çavuş ve bir Özel Harekat polisi yaralandı.

PKK terör örgütü, Şırnak ile Silopi arasında bulunan Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerine pusu kurdu. Teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçleri, karşılık verdi. Çatışmada bir uzman çavuş ile bir Özel Harekat polisi yaralandı. Yaralıların, helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Çatışmanın devam ettiği belirtiliyor.


ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan: - ''Şu anda Cudi Dağları'nda, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma devam ediyor''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda Cudi Dağlarında, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmanın devam ettiğini bildirdi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşan Erdoğan, terör olaylarında hayatını kaybeden sivillerin de şehit kapsamına alınacaklarını açıkladı.

CHP'nin Suriye konusunda yapacağı toplantıyı da eleştiren Başbakan, ''Kişi arkadaşının dinindendir, bunu unutmayın'' diye konuştu.

Erdoğan, ana sınıfıyla 5. sınıf arasında resmi okullarda eğitim gören çocuklara her gün süt dağıtımına başlanacağını kaydetti.

CHA -AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber