Bitlis ve Siirt'te çatışma: 9 terörist öldürüldü/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'in Baykan ile Bitlis'in Hizan İlçeleri sınırında bulunan Çeltikli Köyü kırsalındaki Sehi Ormanları Mevkii'nde bugün saat 10.00 sıralarında bir grup terörist tespit edildi. Bölgeye Siirt ve Bitlis'ten jandarma ve polis özel harekat timleri indirilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bölgeye iyi bilen geçici köy korucularının da katıldığı operasyonda teröristlerle çatışma çıktı. Bölgedeki ilk çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü, 2'si de yaralandı. Diğer teröristler yaralıları da yanlarına alarak ormanlık alana doğru kaçtı. Takibe alınan teröristlerle ikinci kez çıkan çatışmada 3 PKK'lı daha öldülürüken, öldürülen terörist sayısı 9'a yükseldi. 2 terörist de sağ oalrak ele geçirildi. Çatışmada 2 köy korucusu da yaralandı. Kol ve bacaklarından yaralandığı belirtilen korucuların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Operasyon bölgesine Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar, Bitlis'ten de takviye olarak Polis Özel Harekat timleri gönderildi.


BİTLİS'TE ÇATIŞMA

Bitlis'te, jandarma ve özel harekat polisinin katıldığı operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 korucu da yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Bitlis-Hizan karayolu Çeltikli köyü Sehi Ormanları bölgesinde jandarma ve özel harekat polislerinin katıldığı operasyonda, PKK üyeleriyle sıcak temas sağlandı. Halen devam eden çatışmalarda 5 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 korucu da yaralandı. Yaralı korucular Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, çatışmanın devam ettiği belirtildi.

SİİRT'TE ÇATIŞMADA 2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Siirt'in Baykan ilçesi kırsalında teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Siirt ile Baykan ilçesi arasındaki ormanlık bölgede teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Yaralı olduğu belirtilen 2 teröristin yakalanması için operasyon devam ediyor.

DHA - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber