Af tasarısı geri çekilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2005 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ''Zannediyorum, Maliye Bakanlığı'nın yasa tasarısı içerisinde yer alan bu hüküm geri çekilecek ve esaslı bir tartışma yapılacak. Yani bugün Meclis'ten geçmeyebilir'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin hükmün tartışılması gerektiğini belirterek, "Zannediyorum, Maliye Bakanlığı'nın yasa tasarısı içerisinde yer alan bu hüküm geri çekilecek ve esaslı bir tartışma yapılacak. Yani bugün Meclis'ten geçmeyebilir" dedi.

Ankara Sanayi Odası'nın Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katılmadan önce soruları yanıtlayan Başesgioğlu, "Af diye bir şey yok. Çeşitli ekonomik zorluklardan dolayı SSK ve Bağ-Kur prim borçlarını ödeyemeyen vatandaşlarımıza böyle bir ödeme kolaylığı getirilmesi gündemde, ancak, biraz daha tartışılması gerekiyor. Geçmişte yapılanlardan daha efektif olabilmesi için, uygulanabilirliği olması için" diye konuştu.

Başesgioğlu, "SSK ve Bağ-Kur borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda IMF'den bir itirazın gelip gelmediği" sorusuna, "Bu tamamen bizim iç dinamiklerimizle ilgili. Kendi şartlarımıza göre yeniden bir değerlendirme ihtiyacı duyduk" yanıtını verdi.

Bir taraftan komisyon üyeleri tasarıyı görüşürken kendilerinin de ilgili sosyal taraflarla değerlendirmede bulunduklarını ifade eden Başesgioğlu, yasanın bu yıl itibariyle çıkarılmasını amaçladıklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber