Erdoğan, Nazım'ın şiirini okuduğu için gözaltına alınan öğrenci olayını yorumladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, Kazakistan ziyaretinde ikametine ayrılan İntercontinental Oteli'nde gazetecilerle sohbet etti soruları yanıtladı.

BAŞMÜZAKERECİ VE KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Erdoğan, bir soru üzerine AB ile ilişkileri yürütecek başmüzakerecinin açıklandığını hatırlatarak, müzakere heyetinin de çalışmaların ardından ortaya çıkacağını ifade etti.

''Devlet Bakanı Ali Babacan'ın başmüzakereci atanmasının ardından kabinede bir revizyon yapılacağı'' yönündeki değerlendirmelerin anımsatılması üzerine de Erdoğan, şöyle konuştu: ''Ben, bazen, sizleri anlamakta zorlanıyorum. Başmüzakereyi merak ettiniz, açıkladık. Şimdi kabineyi merak ediyorsunuz. Zaten mevcut bir kabinemiz var. Kabine, mevcut olarak ortada olduğuna göre, bundan
sonraki süreçte de kabinede bir değişiklik yapılması gerekirse, vakti, saati geldiğinde bu değişikliği yaparız. Müzakereci konusunda 'vakti, saati geldiğinde açıklarız' dedik, açıkladık. Onda da vakti, saati geldiğinde açıklamasını yaparız. Bundan hiçbir endişeniz olmasın.

Bizim bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuz, mesuliyetimiz, hükümetin başarıyla ülke sorunlarına çözüm bulmasıdır. Ama Ali Bey ile ilgili böyle bir şey söz konusu değildir. Sadece yüküne bir yük daha katmış olduk. Genç, dinamik bir arkadaşımız. Bu sürecin özellikleriyle de iç içe olduğu için zaten konulara yabancı değil. Siyasi kadronun içinde olan bir arkadaşımız olması sebebiyle bu görevi kendilerine verdik.''

Erdoğan, ''Türkiye'nin AB'ye imtiyazlı ortak sıfatıyla girmesi gerektiğine'' ilişkin bazı AB liderlerinden teklifler gelip gelmediği sorusuna, ''Hayır, onlar geçmişte kaldı. Onlar bizim için tarih oldu. Bunlar bizim artık gündemimizde yok'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, gelecek ay ABD'ye yapacağı ziyarette nelerin ele alınacağı sorusunu yanıtlarken, bu konuları seyahat öncesinde değerlendireceğini belirtti.

NAZIM HİKMET'İN ŞİİRİ

Muğla'nın Milas ilçesinde 17 yaşında bir öğrencinin Nazım Hikmet'in bir şiirini okuduğu tören sonrasında gözaltına alındığı anımsatılarak yöneltilen, ''Siz de şiir okumuştunuz. Bu ne kadar sürecek?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''İnşallah fazla sürmez. Alışacaklar herhalde. Sürdürmemeye alışacaklar'' dedi.

Aynı gazetecinin, ''Nazım Hikmet'in şiirlerine nasıl bakmak gerekir'', sorusunu da Erdoğan, şöyle cevaplandırdı: ''Siz benim şiirime nasıl baktıysanız, ona da öyle bakın işte. Ben, sadece, aynen o genç gibi şiiri okuyandım. Bu tür şeyleri doğru
bulmamız mümkün değil. Kaldı ki Kopenhag siyasi kriterleriyle bu işler artık ortadan kalktı. Bu konularda daha da ileri şeyler söylüyoruz. Fakat bazen, bazı şeyler, nedense adamına göre oluyor, bu da bizi üzmektedir'' karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber