Engelli öğrencileri 'Alo 153-3' sınav yerlerine taşıdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2012 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS)'na giren engelli öğrencilerden bazıları, Alo 153-3 ücretsiz ulaşım hattını arayarak, sorunsuz bir şekilde sınav yerlerine ulaştı. Yetkililer diğer sınavlarda da engelli öğrencilerin yardım isteyebileceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), YGS'ye giren engelli öğrencileri, Alo 153-3 Ücretsiz ulaşım servisi ile umutlarına taşıdı. İstanbul'un dört bir yanında sınava giren engelli öğrenciler ile refakatçileri, Alo 153-3 ücretsiz ulaşım servisi ile kolayca sınav merkezlerine ulaştı.

Zeynep Gül, İstanbul'da yaşayan ve yüksek öğrenim yaparak kişisel donanımlarını arttırmak isteyen pek çok engelli adaydan biriydi. Ümraniye'de ikamet eden ancak Üsküdar Ferah Mah. İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde sınava giren Zeynep Gül, kendi imkânlarıyla sınav merkezine ulaşmakta güçlük çekeceğini düşünerek İSÖM Alo 153-3 Ücretsiz Ulaşım servisini aradı ve ulaşım desteği talebinde bulundu. İSÖM tarafından özel donanımlara sahip araçlarla, annesiyle birlikte evinin önünden alınan Gül, stressiz ve kolay bir şekilde sınav merkezine ulaştırıldı. Sınav sonrasında sınavın gerçekleştirildiği merkezden alınarak evine tekrar bırakılan Gül, yapılan hizmet dolayı teşekkür etti. Her sınav öncesinde doğal olarak bir stres yaşandığını ifade eden Gül, kolay ve hızlı bir şekilde sınav merkezine ulaştığı için daha huzurlu bir şekilde sınava girdiğini dile getirdi.

Yetkililer, engelli öğrencilerin diğer sınavlarda da Alo 153-3 ücretsiz ulaşım servisinden yararlanabileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber