Ankara'da raylı sistem işletmeleri bir yıllığına BUGSAŞ'a devrediliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, raylı sistem işletmelerinin bir yıllığına BUGSAŞ'a devredilmesini oy çokluğu ile kabul etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan toplantıda Raylı sistem işletmelerinin bir yıllığına BUGSAŞ'a devredilmesini öngören başkanlık yazısını, görüşerek karara bağladı. Raylı sistem işletmelerinde kullanılan biletlerden elde edilen gelirin yüzde 20'sinin de EGO Genel Müdürlüğü'ne ödenmesi kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca bir başka günden maddesi olan Kurtuluş Parkı içerisinde bulunan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'ndaki programa katılan öğrencilere meyve suyu, süt ve kek verilmesine ilişkin başkanlık yazısı da oybirliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında EGO Genel Müdürlüğü'nün 2012 Mali Yılı Bütçesi'ne ek ödenek konulmasına ilişkin başkanlık yazısı, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilirken, Mozambik Cumhuriyeti'nin Maputo Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkisi kurulmasına ilişkin başkanlık yazısı da AB ve Dış İlişkiler Komisyonu'na havale edildi. Gündem maddeleri gereğince mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Keçiören ve Çankaya ilçelerinde bulunan gayrimenkullerin satılarak veya trampa edilerek değerlendirilmesine ilişkin başkanlık yazısı ise Hukuk ve Tarifeler Komisyonu'na havale edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber