Başbakan Erdoğan: Osmanlıca ve Kürtçe seçmeli ders olacak/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Nisan 2012 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK PARTİ TÜZÜĞÜ

Fani Erdoğan ölürse millet ne yapacak?

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin fanilerle değil ilkelerle yürümesi gerektiğini söyledi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'de 3 dönemseçildikten sonra yeniden aday olmayı engelleyen düzenlemeye ilişkin soruları da cevapladı. Başbakan Erdoğan, ?Bu düzenlemenin istikrarı bozacağı yönünde endişeler var. Değerlendirmeniz ne?? sorusuyla ilgili şöyle konuştu:

Partimiz bize hangi misyonu biçerse

Yıllar yılı şunu yazdılar: ?Bu koltuğa oturan bir daha kalkmayı bilmez.' Biz partiyi kurarken bunu enine boyuna konuştuk. Eskisi gibi mi olacağız. Partide hücre yenilemesi yapacak mıyız? Kaldı ki bırakıp gitmiyoruz. Bir dönem dinleniyorsunuz. Formunuzu muhafaza ediyoruz. Partimizde de hücre değişimini yapmak için bu dönemde 160 arkadaşımızı aday yapmadık. Bize kan kaybettirmedi. Gücümüzü çok daha arttırarak devem ettik. Artık Türkiye fanilerle yürümeyi değil, ilkelerle yürümeyi bilmeli. Tayyip Erdoğan fani, öldü, öldüyse ne yapacaksa milletim ne yapacaksa şimdi onu yapsın. Olayı faniler üzerine bina etmeye çalışırsak, hareket hiçbir zaman beklediğimiz gücü kazanamaz. Süremiz dolduğunda partimiz bize hangi misyonu biçtiyse öyle çalışacağız.

Nerede eksik varsa onu gideriyoruz

AK Parti kurumsallaşmasını en ideal şekilde gerçekleştiren parti. Kadın kolları, gençlik kolları... Her ay 2-3 araştırma yapan başka bir parti var mı? Nerede eksik aksak var diye bakıyoruz. Gidermeye çalışıyoruz. Bizim parti kollarında yaptığımız kongre kadar onlar ana kademe kongre yapmıyorlar. Ondan sonra birileri bize parti içi demokrasiden bahsediyor. Diğer konu da 3 dönem seçilen arkadaşlarımızla sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen çalışmamız var. Lojistik desteği şu anda nasıl alıyorsak öyle devam ettireceğiz.

YENİ ANAYASA

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı gelsin

AK Parti'nin bütün etnik yapıları kuşatan bir parti olduğunu belirten Erdoğan, ?60 civarında Kürt kökenli milletvekili arkadaş var. Kabinemde 5 bakan arkadaşım Kürt. Bekir (Bozdağ) bey bile Kürt'tür. Böyle bir derdim yok. Derdimiz olmadığı için rahatız. Birbirimize karşı olan sevgimiz aynı. Onların yaklaşımı BDP için Kürt partisi yönünde. Biz onların o söyleminin yanlış olduğunu söylüyoruz. Oylarını almak için yapıyorlar. Halbuki biz birinci dereceden Kürt seçmenin oylarını alıyoruz. Etnik parti değiliz. Türkiye'nin partisiyiz. Biz yola çıkarken herkes insan için herkes insan için dedik. 42 bin denekle yapılmış bir araştırmayla ortaya çıkmış bir yapıyız. Türkiye bizi kucakladı. Alevi, Sunni, Laz, Çerkez herkes bu işin içinde var. Ben Rizeliyim bana Laz diyorlar. Halbuki alakam yok. Nusret bey Laz ama kimse onun öyle olduğunu bilmez. Kucaklayan parti olmamız ve bu yönde çalışma yapmamız bizi yüzde 50'ye taşıdı. Yeni anayasada da biz gelin bunu bir yere yerleştirelim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı herkesi kucaklasın. Burada rahatsız edici birşey yok, öbürü rahatsız edeci. Burada ezber bozan bir mantık var, artık çözelim istiyoruz? dedi.

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ

Osmanlıca ve Kürtçe seçmeli ders geliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, ?Cumhurbaşkanlığı eğitim yasasını onayladı. 17 milyonun öğrencinin ailesi uygulamanın önümüzdeki döneme yetişip yetişmeyeceğini merak ediyor. Yetişir mi?? sorusuna da, ?Hiç endişeniz olmasın bütün planlarımız yetişecek şekilde yapılıyor. Hiçbir sıkıntıya mahal bırakmadan ufak tefek bazı hususlar dışında tereyağından kıl çeker gibi yoluna girecek. Bunlar bizim için alt yapısı olan konula. Türkiye bu konuda kendini aşmıştır. İki yıl sonra daha iyi oturmuş olacak. İlerledikçe olgulaşacak. Osmanlıca ve Kürtçe seçmeli ders olarak seçilebilecek. Detaylarını arkadaşlarımız açıklayacaklar? cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber