12 Nisan 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 12 Nisan 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.00'da Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 14.00'da Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ile beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 15.00'da Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'yı kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 17.00'da Hasina'yı Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak. Erdoğan ve Hasina ortak basın toplantısı düzenleyecek, saat 20.00'da konuk Başbakan onuruna akşam yemeği verecek, saat 22.00'da Suudi Arabistan'a gidecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 14.00'da kamuoyunda 2-B arazisi olarak bilinen hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, saat 11.30'da basın toplantısı yapacak.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, saat 10.45'te Dışişleri Bakanlığı'nda protokol imzalayacak.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 10.30'da JW Marriott Otel'de düzenlenecek 15. geleneksel tüketici ödülleri törenine katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, saat 10.00'da Rixos Otel'de gerçekleştirilecek Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi" ortak projesi açılış toplantısına katılacak.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Fulya Mah Yeşilçimen Sok. No: 12/430 Fulya'da saat 09.00'da, EKO DESİNG Konferansına katılım, İstanbul Fuar Merkezi 9./10. Salonlar'da saat 12.30'da, 5. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'na (İhlas Fuarcılık) katılım, 14.30'da ise İstanbul Ticaret Odası Meclis Toplantısına katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TÜYAP Fuar Merkezi'nde saat 11.30'da, "EKSPOMED ve LABTEK 2012" fuarına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Okan Üniversitesi'nde saat 11.30'da, "Kültür Turizmi ve İstanbul Paneli, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde saat 16.20'de, Şiir Sergisi açılış töreni, Yıldız Sarayı-Büyük Mabeyn Köşkü'nde saat 18.00'de, "Yaşayan, Savaşan Osmanlı ve Dioramaları" sergisinin açılış törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Parti Meclisi, saat 11.00'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, saat 17.00'da Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamsici, saat 09.30'da 2011 yılı faaliyet raporu ile yargıda durum analizi toplantılarının sonuçlarını JW Marriott Otel'de basınla paylaşacak.

- Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saat 09.00'da Sincan Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

- "Dünden Bugüne Türk Milliyetçiliği ve Türk Ocakları" konulu sempozyum, saat 09.30'da ATO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- MEB-JICA-TİKA işbirliğine yürütülen olan "Orta Asya ve Orta Doğu Ülkelerinde Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Yaygınlaştırma Projesi"nin başlaması dolayısıyla, saat 18.00'da Sheraton Convention Centre'de bilgilendirme toplantısı yapılacak.

- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, saat 12.00'da Çankaya Belediyesi Evcil Hayvan Barınağı Yeni Hizmet Binası'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Yapı-Yol Sen üyeleri, saat 12.45'te Karayolları Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

- TÜSİAD ve ABD Ticaret Odası, İstanbul Ceylan Intercontinental Otel'de saat 09.30'da, "Yeni Dönemde Türk-Amerikan Ekonomik İlişkileri: Daha Güçlü bir Ortaklık için Analiz ve Öneriler" başlıklı raporun açıklanması amacıyla seminer düzenleyecek.

- Türkiye'deki robotik meraklısı gençleri buluşturacak İTÜ Robot Olimpiyatları (İTÜRO) 2012'nin açılış töreni, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İ.B.B. Meclis Salonu'nda saat 14.00'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne 2011 Yılı Faaliyet Raporunu sunacak.

- Antalya'nın Serik İlçesi Belek beldesinde sona erecek olan hakem eğitim seminerinin kapanışında Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp saat 13.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye'de 16 yıldır faaliyet gösteren, 2011 sonu itibarıyla 135,6 milyon Euro ciro yapan Fresenius Medical Care Türkiye, şirketin iki üretim tesisinin bulunduğu Antalya Serbest Bölge'de Novamed Kan Seti Üretim Fabrikası ve Medikal Su Arıtma Sistemleri Üretim Tesisi'ne basın gezisi düzenlenecek.

- Antalya'da devam eden Avrupa Halter Şampiyonasında kadınlarda 63 kiloda Sibel Şimşek ile erkekler 77 kiloda Semih Yağcı altın madalya için çıkacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------

- Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı ve Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser, saat 14.00'da Swiss Otel'de, banka ile yürütülen "Ülke İşbirliği Stratejisi" sunumu amacıyla düzenlenen toplantıda konuşacak.

- TÜİK, saat 10.00'da finansal yatırım araçlarının Mart ayındaki reel getiri oranlarını açıklayacak.

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, saat 10.00'da "Okul Sütü Projesi" kapsamında dağıtılacak sütün alımı için ihale yapacak.

- Antalya'nın Alanya ilçesinde ilk kez düzenlenecek olan 'Alanya Otomobil Fuarı' Alanya carting tesisleri fuar alanında kapılarını açacak.

- Afyonkarahisar'da Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı'nın birincisi saat 14.00'da kapılarını açacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Ziraat Türkiye Kupası'ndan çeyrek final maçları 2 karşılaşma ile tamamlanacak, program şöyle:

18.30 Kardemir Karabükspor-Boluspor (Ankara 19 Mayıs)

20.30 Sivasspor-Bursaspor (FB Şükrü Saracoğlu)

- Galatasaray, Spor Toto Süper Final'in ilk haftasında Beşiktaş ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını, saat 12.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Spor Toto Süper Final'de Galatasaray ile sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarını, saat 16.00'da yapacağı antrenmanla sürdürecek.


12 Nisan 2012 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Memur Sen heyeti ve Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina ile beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (11.00-14.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina'yı Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak. Erdoğan ve Hasina ortak basın toplantısı düzenleyecek. (17.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Rixos Otel'deki Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Ortak Projesi açılış toplantısına katılacak. (10.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Manisa Turgutlu'da Dr. Hüseyin Orhan İlköğretim Okulu açılışı ile Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışını yapacak. (12.00-12.45)

CHP Parti Meclisi, iç ve dış gelişmeleri değerlendirmek için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (11.00)

Okul Sütü Projesi kapsamında dağıtılacak sütün alımı için yapılacak ihale, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek. (10.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, JW Marriott Hotel'deki 15. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni'ne katılacak. (10.30)

İzmir Ticaret Odası ve Marmara Grubu Vakfı işbirliği ile 15. Avrasya Ekonomi Zirvesi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımı ile gerçekleştirilecek. (08.00-18.30)

HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici, 2011 yılı faaliyet raporu ile yargıda durum analizi toplantılarının sonuçlarını JW Marriott Otel'de basınla paylaşacak. (09.30)

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, ?Yükselen Türkiye, Yükselen İnsan Kaynakları' konulu zirveye katılacak. (09.00)

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "Sanayi Kaynaklı Emisyonların Hava Kalitesi Üzerine Etkileri? konulu seminer düzenleyecek. (09.00)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Bursa Valisi Şahabettin ziyaret edecek. (15.30)

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde köprü çökmesi sonucu kaybolan 13 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Okan Üniversitesi'nin düzenlediği ''Kültür Turizmi ve İstanbul'' konulu panel ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nce düzenlenen şiir sergisinin açılışına katılacak. (11.30-16.30)

Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında 1 Aralık 1964 tarihinde yürürlüğe giren Ankara Anlaşması çerçevesinde kurulan Türkiye-AB Ortaklık Komitesi'nin 120. toplantısı Brüksel'de gerçekleştirilecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G-8 ülkeleri dışişleri bakanlar zirvesi için Washington'da.

KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmad Mohammed Ali Lefkoşa'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

SPOR

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalin son iki maçında Kardemir Karabükspor ile Boluspor Ankara'da, Sivasspor ile Bursaspor ise İstanbul'da karşı karşıya gelecek. (18.30/20.30)

48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı İstanbul'da yapılacak. (11.00)

Galatasaray Spor Kulübü ile Nikon arasında sponsorluk anlaşması TT Arena'da imzalanacak. (15.30)

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Antalya'da basın toplantısı düzenleyecek. (13.30)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber