Facianın 10. gününde kaybolan 9 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasının 10. gününde kayıp olan 9 kişiyi arama çalışmaları 200 kişilik ekiple devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma Taburu (JAK), Zonguldak AFAD ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Belediyesi itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinden oluşan 40'ı dalgıç 200 kişilik ekip Filyos ırmağında kaybolan 9 kişiyi bulmaya çalışıyor. Samsun, Sinop ve İstanbul'dan gelen deniz polisleri ve Türkiye Taşkömürü Kurumu ekipleri çalışmalarını tamamlayarak bölgeden ayrılırken, Mahalle Afet Gönüllüleri'nin (MAG) bugün çalışmalarına son vereceği bildirildi.

Zonguldak AFAD Müdürü Ahmet Güngör, gidenlerin yerine yeni ekiplerin talep edilerek arama kurtarma yapan ekip sayısının 200'ün altına düşürülmeyeceğini belirtti. Ahmet Güngör, arama yapan ekipleri ve çalıştıkları bölgeleri şöyle anlattı:

"Filyos ırmağında yıkılan köprünün bulunduğu bölgede AFAD ekipleri arama yapıyor. Irmağın Alagözler kum ve çakıl ocaklarının bulunduğu kısımdan Saltukova Köprüsü'ne kadar olan bölgede Ankara Belediyesi itfaiye ekipleri ve dalgıçları arama yapıyor. Saltukova Köprüsünden Saltukova dmiryolu köprüsüne kadar olan kısımda İstanbul Belediyesi su altı ekipleri çalışıyor. Irmağın demir yolu köprüsünün bulunduğu bölgeden Karadeniz'e kadar olan kısımda dalgıçları bulunan JAK ekipleri sürdürüyor. JAK taburundan askerlerde kıyılarda aramalarını sürdürüyor."

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile günlük çalışmaları değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirten Göngör, geri dönüş yapan MAG ekiplerinin yerine Sivas AFAD ekiplerini talep ettiklerini söyledi. Çalışmaları koordineli olarak yürüttüklerini anlatan Güngör, şöyle konuştu: "Yıkılan Çaycuma köprüsünün altındaki teknik çalışmalar tamamlandı. Dalgıçlarımız orada hiçbir ize rastlamadı. Çalışmaların yoğunluğu ırmağın aşağı bölgelerinde devam edecek. Arama kurtarma ekiplerimizin sayısı şu an yaklaşık 200 kişi. Bu sayıyı düşürmemeye çalışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber