Milletvekili Yetiş'ten üniversite öğrencilerine: Siz proje üretin, destek bizden

AK Parti Milletvekili Dr. M. Murtaza Yetiş, üniversite öğrencilerine hayal güçlerini kullanmalarını ve yeni projeler üretmelerini tavsiye etti. Yetiş, ?Sizler projeler üretin, bizler de projelerinizin hayata geçmesi için elimizden geleni yapalım.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler AK Parti Milletvekili Dr. M. Murtaza Yetiş'le bir araya geldi. Öğrenci-vekil buluşmasında üniversiteli gençlerin sorunları masaya yatırıldı.

Öğrenciler, başta yurt, kredi, yemek ve sosyal tesislerin yetersizliği gibi bazı sorunlarını dile getirdi. Yetiş, gençleri tek tek dinleyerek notlar aldı.

Milletvekili Yetiş, üniversiteli gençlere ilk olarak kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim-öğretim yasasını ayrıntılı şekilde anlattı. Yeni eğitim öğretim yasasıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük devriminin gerçekleştirildiğini belirten Yetiş, "Artık yeni neslin ayaklarında prangalar olmayacak." dedi. Yetiş, iktidarları döneminde üniversite gençliğinin sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü istatistiklerle ifade etti. Yetiş, iktidarlarında her öğrenciye kredi imkanı sağlandığını, aynı zamanda öğrenci kredilerine yüksek oranda zam yapıldığını söyledi. Milletvekili Yetiş, öğrencilerin yurt sorunlarının hükümetin yaptığı yatırımlarla asgariye indirildiğini, yakın zamanda tamamen çözüleceğini belirtti. Yetiş, Adıyaman Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin kentte birer emanet olduğunu, bu yüzden öğrencilerin sorunlarını milletvekili olarak kendi sorunları gibi gördüklerini dile getirdi.

Öğrencilerden manevi değerlerle yoğrulmuş seminer, toplantı, tiyatro gibi kültürel aktiviteler tertiplemelerini isteyen Yetiş, Adıyaman'a yeni bir kültür merkezi yapılacağını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin hayal güçlerinin geniş olduğuna vurgu yapan Yetiş, öğrencilere, ?Sizler projeler üretin, bizler de projelerinizin hayata geçmesi için elimizden geleni yapalım.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber