Polis, Elmacık markasıyla suya 32 milyon TL yatırdı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

POLSAN kısa süre önce girdiği su işine 32 milyon ? yatırım yaptı. Adapazarı Hendek'te ameliyat-haneden daha steril bir tesis kuran Atasu, Elmacık markasıyla kaynağından şişeleme yapacak.

Kaan Zenginli / İSTANBUL

Bir süre önce Elmacık markasıyla su işine giren Polis Bakım ve Yardım Sandığı Vakfı (POLSAN) Adapazarı'ndaki üretim tesisine 32 milyon lira yatırım yaptı. Avrupa standartlarında üretim yapacak olan tesis, Türkiye'nin ilk doğal mineralli suyunu üretecek. Bir kalemde Türkiye'de yapılan en büyük su yatırımı olma özelliği taşıyan proje hakkında bilgi veren Atasu Genel Müdürü Cevat Kabataş, sektörde bir ilki gerçekleştirerek suyu kaynağında şişeleyeceklerini ve hiçbir kimyasal süreçten geçirmeyeceklerini ifade etti. Piyasada satılan kaynak sularının yüzde 90'ının ozon diye tabir edilen ve dezenfekte amaçlı kullanılan bir kimyasal süreçten geçtiğini söyleyen Kabataş ?Özel bir sistem kurduk. Su hava ile temas ettiği anda kirlenmeye başlar. Kaynağında ise temizdir. Biz kaynağından şişeleme yapacağız. Suyun kirlenmesine izin vermeyeceğiz? dedi.

Ameliyathaneden daha steril

KABATAŞ ?AB'ye göre bir su dolum tesisinde 10.000 mikroorganizma varsa o tesiste sağlıklı üretim yapabilir. Bir ameliyathanenin sağlıklı ameliyat yapılabilmesi için 1.000 mikroorganizma şartı vardır. Biz ise 100 mikroorganizma da üretim yapıyoruz. Yani üretimimizi bir ameliyathaneden daha hijyenik ortamda yapıyoruz? dedi. Damacanalardaki kanserojen madde etkileri konusuna da değinen Kabataş, kendi damacanalarında BPA'sız, yani kanserojen maddenin üremesindeki en önemli katkı olan BisfenaolA maddesi kullanmayacaklarını söyledi. Bunun kendilerine ekstra bir maliyet oluşturduğunu da dile getiren Kabataş ?BPA'sız üretim yapan bizim dışımızda hiçbir firma yok. Bu ekstra bir maliyet, alırken daha pahalıya alıyorsunuz. BPA'lı damacana 90-100 kez dönebilirken, biz 30 kez döndürebiliyoruz. Bu sebepten fiyatlarımız piyasanın biraz yukarısında olacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber