DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, okullardan darbe izlerinin silinmesini istedi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 28 Şubat'ın eğitim sisteminde meydana getirdiği yozlaşma ve tahribatların giderilmesine dönük çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Avcı, "Eğitimden darbe izlerinin silinmesini, 28 Şubat'ın ve 12 Eylül'ün faillerinin yargılanması kadar önemli görüyoruz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı açıklamada, 28 Şubat döneminde yürürlüğe konulan 8 yıllık kesintisiz eğitim nedeniyle başta meslek liseliler olmak üzere milyonlarca gencin geleceğinin karartıldığını vurguladı. Avcı şöyle devam etti: "Yine bu dönemde Kur'an kurslarına 15 yaş sınırlaması getirilmiş, toplumun mukaddes kitabı kendi çocuklarına tehlikeli, sakıncalı görülerek yasaklanmıştı. Bir diğer uygulamada başörtüsü yasağı idi. Genç kızlarımız üniversite kapılarında yıllarca zulüm ve işkence gördü. Öğretmenler, akademisyenler, öğrenciler, veliler yani tüm eğitim bileşenleri mağdur edildi."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4+4+4 düzenlemesiyle 28 Şubat'ın eğitime verdiği hasarı gidermeye dönük ciddi bir adım attığını kaydeden Avcı, "Eğitim sistemini demokratikleştirme ve sivilleştirme konusunda başarılı reformlar başlatan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eğitimdeki tüm darbe izlerini silmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

12 Eylül Lisesi, Kenan Evren İlköğretim Okulu gibi darbe ve darbecilerin isimlerinin okullardan ve eğitim kurumlarından kaldırılmasını isteyen Avcı, "Eğitim sistemimizdeki bütün antidemokratik müdahalelerin izlerinin silinmesini istiyoruz. Herkesin hiçbir kısıtlama ve yasak koymadan istedikleri okullarda okumalarını sağlamalıyız. 28 Şubat sürecinde istifa eden yahut istifa etmek zorunda kalan akademisyen ve öğretmenlerin ve memurların tümünün tekrar göreve başlamaları için de bir çalışma başlatılmalıdır. Hakları iade edilmeyen hiçbir mağdur kalmamalıdır. Bu itibarla tüm siyasi partilerimize görev düşmektedir." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber