Çavuşlu çöp alanında "B" planı devreye giriyor

Giresun Katı-Sıvı Atık İçme Suları Birliği tarafından Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde bulunan taş ocağı alanına yapılmak istenen ve bir süre önce temeli atılan çöp tesisi ile ilgili Giresun Katı-Sıvı Atık İçme Suları Birliği Birlik Başkanı Giresun Valisi Dursun Ali Şahin "B" Planı'nı devreye soktu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu İdare Mahkemesi bir süre önce tesis ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve mahkeme sonuçlana kadar inşaatın yapılmasına izin vermemiş, bu kararın sonucunda Çavuşlu Belediyesi tarafından yapımı başlanan çöp tesisini mühürleyerek çalışmalara durdurmuştu.

Mahkemenin sonucunu beklenirken, Giresun Katı-Sıvı Atık İçme Suları Birliği Birlik Başkanı Giresun Valisi Dursun Ali Şahin "B" Planını devreye soktu. Birlik başkanı olan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin "B" Planı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirilmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Bakan adına Genel Müdür imzası taşıyan "ÇED Olumlu belgesi" hazırlatarak çöp tesisi inşaatına yeniden başlanacağı bilgilerine ulaşıldı.

Çavuşlu Belediye Başkanlığına gönderilen yazıda "İlimiz Çavuşlu Beldesinde yapılmakta olan Katı Atık Bertaraf Tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Gen Giresun Katı-Sıvı Atık İçme Suları Birliği tarafından el Müdürlüğü Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu kararı vermiş ve ÇED Olumlu Belgesi ekte gönderilmiştir. Ekte yer alan ÇED Olumlu Belgesi'nde '17.07.2008 tarihli ve 26939 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 14. Maddesi gereğince; Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi hakkında 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı' verilmiştir' ibarelerine yer verilmiştir" denildi.

Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, konuyu araştırıp, mühürlerin sökülmesi sonucu ortaya çıkacak yasa dışı sonuçta savcılığa suç duyurusunda bulunarak olayı yeniden yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber