Dağ yöresi kalitesini tescilledi

Orhaneli Belediyesi ve Orhaneli Meslek Yüksekokulu, TSE İSO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alarak kalitesini tescilledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından düzenlenen ?Kalite Zirvesi' sona erdi. Zirvede 21. yüzyılın en önemli unsurlarından olan kalite olgusu katılımcılara uzmanlar tarafından anlatıldı. Kalite eğitimleri konusunda her türlü alanda faaliyet gösteren kurumlara destekte bulunduklarını belirten TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, dünya rekoru kırarak nokta koydukları Kalite Günleri eğitimlerinin önemine işaret etti.

Programda dağ yöresi ilçelerinden Orhaneli Belediyesi ve Orhaneli Meslek Yüksekokulu da kalite yönetim belgesi almaya hak kazandı. Programda konuşan Orhaneli Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Ildır, kalite yönetim belgesinin kendileri açısından önemli olduğunu belirterek, ?Aldığımız kalite eğitimleri ile öğrenciler arasında kalite anlayışını yaydık. Kalite bizim için önemli. Artık çağımız kaliteye ayak uydurma çağı. Kalite yolculuğuna devam edeceğiz? dedi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, dağ yöresinin gelişmişlikte her zaman geride kaldığını söyledi. Kalite belgesinin kendileri için önemli bir adım olduğuna işaret eden Tatlıoğlu, ?Ben Orhaneli'nin belediye başkanıyım. Ama diğer Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçeleri ile bizim durumumuz aynı. Gelişmişlik açısından diğer ilçelere göre geriyiz. Ama biz artık arkadaşlarımızla el ele vererek bu sıkıntımızı aşmak istiyoruz. Adımlarımızı bundan sonra daha büyük atacağız. ?Benim dedem 7 kıtaya hükmetmiş, biz bir TSE belgesi mi alamayacağız?' diye yola çıktık. Bunu başardık. TSE'ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

Konuşmaların ardından Tatlıoğlu ve Ildır'a belgeleri TSE Başkanı Hulusi Şentürk tarafından takdim edildi. Eğitimlere katılan davetlilere de sertifika verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber