'Öğretmenlerin iller arası tayinleri, emeklilik işlemlerinden sonra yapılsın'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Haziran 2005 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'nın dikkatine,

1- İller arası tayinlerde de sıralama listeleri oluşturulsun.

2- İller arası tayinler emeklilik işlemlerinden sonra yapılsın.

Emekliye ayrılacak öğretmenlerin sayısı Haziran-Temmuz aylarında belirlenmektedir. Oysa iller arası tayinler mayıs ayı içinde yapılmıştır. Emekliye ayrılacak öğretmenlerin oluşturacağı açıklar Ağustos ayında aday öğretmen atamalarında kapatılmaktadır. Bu durumda aday, sıfır puanlı öğretmenler; örneğin sınıf öğretmenliği branşında 279 puan isteyen Muğla'ya, 337 puan isteyen Aydın'a, 426 puan isteyen İzmir'e atanabilmektedir.

Sıfır puanlı aday öğretmenler hiçbir mazeretleri yokken ege illerine atanırken, 150 puanı olan benim gibi sınıf öğretmenleri ege illerine atanmamaktadır. Bu konu dikkate alınarak, iller arası tayinlerin emekliye ayrılan öğretmenlerin durumları gözönünde bulundurularak yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde biz ancak emekli olunca memleketimize veya memleketimize yakın illere gidebileceğiz.

İller arası tayinlerde, oluşabilecek açıklar nedeniyle il içindeki gibi sıralama devam edemez mi? Aksi takdirde benim gibi yüzlerce mağdur oluşmaktadır. Hiç mazeret tayin durumu olmayan benim gibi öğretmenlerin önüne; sıfır puanlı aday öğretmenler geçirilerek, belirsiz bir zaman ve tayin sıralaması beklememize neden olmaktadır.

Emekliye ayrılan öğretmenlerin sayısı son yıllarda hiç de az değildir. Emekliye ayrılanların oluşturduğu boşluklara neden adaylar atanıyor? Benim gibi batı illerini isteyen binlerce öğretmen o illere gidemezken sayın genel müdürlük gerekçesini açıklamaksızın; biz bu illeri istemişken bizi atamıyor, adayları atama yapıyor.

Biz doğu'da veya diğer illerde yıllarca çalışalım, çile çekelim, adaylar batı illerinde önümüze geçsin. Bu büyük bir haksızlık.

Bu ve benzeri haksızlıkları; başarılı çalışmaları ile tanıdığımız sayın Remzi Kaya'nın ve eğitim sendikalarının dikkatine sunmak istiyorum. İller arası tayinlerde de sıra listeleri oluşturulsun ki önümüzü görebilelim. İller arası tayinler emeklilik işlemlerinden sonra yapılsın ki görevdeki öğretmenlerin tayin istedikleri yere sıfır puanlı adaylar atanarak hakkımız yenmesin.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: yesil48

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber