Bağış: Silah bırakılmadan operasyonlar durmaz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de kardeşliği bozmaya, hiçbir fitnenin gücünün bu zamana kadar yetmediğini, bundan sonra da yetmeyeceğini belirtti. Bağış, "Başbakanımızın, silahları bırakın çağrısını son bir fırsat olarak değerlendirin ve silahları bırakın, operasyonlar son bulsun.? dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Iğdır 4'üncü Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Bakan Egemen Bağış, burada yaptığı konuşmada, ?Aramıza fitne fücur sokmaya çalışan, gencecik fidanlarımızı şehit eden, kaynaklarımızı heba eden terör belasına karşı da her zaman amansız bir mücadele vermiş, bu kardeşliğimizi zedelemesine imkân tanımamıştır. Bölücü terör örgütü için artık kaçacak delik kalmamıştır. Silahı Kürt halkının sigortası olarak görenlere bölge halkı 'artık yeter' diyerek sigortasının attığını, tahammülünün kalmadığını söylemektedir. O halde Sayın Başbakanımızın silahları bırakın çağrısını son bir fırsat olarak değerlendirin ve silahları bırakın. Iğdır'dan, Barış ve Demokrasi Partisi'ne de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin siz de bu çağrıya kulak vererek hem terör örgütünün uzantısı olmadığınızı ispat edin, hem de adınızı tarihe cesaretinizle yazdırın.? diye konuştu.

"BU ANAYASA İLE AB SÜRECİNİ TAMAMLAYAMAYIZ"

Cumhuriyetin 100. yılında, 2023'te büyük Türkiye için büyük hedefleri olduğunu belirten AB Bakanı Egemen Bağış, şöyle devam etti: ?2023 hedefleri için bize yakışan, Türkiye'yi yepyeni sivil bir anayasaya kavuşturmaktır ve bunun çalışmalarına şimdiden başladık. Türkiye, ne zaman ileri demokrasi yolculuğunda vites yükseltmeye kalksa, bu anayasanın sahipleri her zaman frene veya debriyaja basmıştır. Türkiye'nin kayıp yıllarının adresi bu anayasadır. Bunun kitapçığı bile Türkiye'ye tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşatmıştır. Bugün hala kronik birçok soruna el atarken, çözüm iradesi gösterirken ciddi dirençlerle karşılıyorsak, bunun müsebbibi ve kaynağı da elbette 1982 Anayasası'dır. Bu anayasa ile ileri demokrasi mücadelemizde ağır kalırız. Bu anayasa ile 2023 hedeflerimize ulaşamayız. O yüzden daha fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Yeni anayasa, demokratik ve katılımcı bir anlayışla hazırlanacak. Yeni anayasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılacaktır. Yeni parlamentonun en önemli görevi bu olacaktır. Yeni anayasa ile birlikte millet, devletin gerçek sahibi olacak, devletin tapu senedi belirli grupların değil, milletin elinde olacak.?

"ERMENİSTAN EUROVİZYON'DAN ÇEKİLECEĞİNE KARABAĞ'DAN ÇEKİLSİN"

Konuşmasında, Dağlık Karabağ meselesine de değinen Bakan Egemen Bağış, ?Nefret tüccarlığı yapan diasporalarına inat kardeşliği savunan, barış içinde bir arada yaşamayı savunan, tarihin istismarından beslenen anlayışı reddeden Ermenistan halkını da selamlıyoruz. Halkın istediği ve dilediği istikametin tersine hareket edenleri de buradan bir kez daha uyarıyoruz. Eurovizyon yarışmalarından çekilmek maharet değildir. Maharet ve erdem, Dağlık Karabağ'dan çekilmektir. Eğer tarihe geçmek istiyorsanız gelin Dağlık Karabağ'dan çekilin. Adınızın nefretle ve zulümle değil de barışla birlikte anılmasını istiyorsanız, dağlık Karabağ'dan çekilin. Gelin Iğdır'daki şu soykırım anıtını ziyaret edin ve bundan gerekli dersleri çıkarın. Gelin Iğdır'daki Soykırım Anıtı'nın yaptığı kardeşlik çağrısına siz de kulak verin.? şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE ARTIK DEMOKRASİDEN DAHA ÇEVİK BİR KUVVET YOKTUR"

Bu ülkede, artık millet iradesinden daha güvenli bir sigorta olmadığını ifade eden Bakan Bağış, bugün 10 yıl öncesine göre her alanda farklı bir ülke olduğunu, 10 yıl önce konuşulamayanların konuşulduğu bir Türkiye olduğunu vurguladı. 10 yıl önce hayal dahi edilemeyenlerin gerçeğe dönüştüğü bir Türkiye olduğuna işaret eden Bakan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, şöyle devam etti:

"Telaffuzuna cesaret edilemeyen kavramların cesaretle konuşulduğu, tartışıldığı bir Türkiye var. Demokrasisi güç kazanmış, demokratik standartları yükselmiş, itibar kazanmış bir Türkiye var. Olağanüstü halin kalktığı, farklı dil ve lehçelerin öğretildiği, öğrenildiği, devlet televizyonlarından farklı dil ve lehçelerde yayınların yapıldığı bir Türkiye var. İnkâr politikalarının son bulduğu, sorunların üzerine cesaretle gidilen bir Türkiye var.? Bakan Bağış, daha sonra Iğdır Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret ederek, brifing aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber